Moj profil

5 razloga zašto je roštilj za brunch sjajna ideja

Nebitno hoće li za vikend zasjati sunce ili ne, imate li veliki roštilj u vrtu ili grill tavu u kuhinji – nema razloga da ne organizirate brunch za obitelj i društvo i počastite ih vrhunskim roštiljem.

Kao da nam je trebao dodatan izgovor za uživanje u ukusnim jelima između doručka i ručka, dali smo tom obroku naziv - brunch. Složenica je nastala od engleskih riječi breakfast i lunch, odnosno doručak i ručak.

Ljepota bruncha je u tome što nema ograničenja u tome što bi trebalo (ili se smjelo) jesti, pa tako u ovaj obrok „upadaju“ sendviči, voće, juhe i slastice, ali i – roštilj!

Dodatna ljepota bruncha je u tome što nema ograničenja u tome što bi trebalo (ili se smjelo) jesti, pa tako u ovaj obrok „upadaju“ sendviči, punjena peciva, mesne i povrtne salate, voće i slastice, ali i svima omiljeni – roštilj! Brunch roštilj vikendom, ali i na godišnjem odmoru, usred tjedna, u 11 ujutro? Zašto ne?

Iznenadite ukućane i bliske prijatelje i pozovite ih na (ne)planirano uživanje u mesnim delicijama. Prepustite se grillanju omiljenih komada mesa i pogledu na netom ispražnjene tanjure i zadovoljna lica svih oko vas. Uz sjajnu hranu i veselo društvo, barem ćete nakratko odagnati brige i obaveze.

Donosimo vam zato 5 razloga zašto je roštilj za brunch sjajna ideja, već danas.

1. Možete pripremiti što god želite

Iskoristite brunch kao izgovor da konačno testirate novi roštilj ili grill tavu i priuštite im pravo vatreno krštenje. Naravno, dobra je to prilika i za isprobavanje recepata koje do sada još niste, a već dugo stoje u kategoriji „Omiljeni“. Doista ne samo da za brunch možete servirati sve što poželite, već na svojem roštilju možete pripremiti mnoga jela koja su na zanimljivom i podugačkom službenom popisu brunch zalogaja, poput primjerice salata i različitih priloga mesnim jelima. Za obitelj ili goste stoga svakako pripremite grill povrće na salatu, te neobičan, ali i jako ukusan prilog kruška i cikla s roštilja, te svima omiljeni prilog, mladi krumpir s ajvarom.

K tome, vjerovali ili ne, na roštilj se možete osloniti i u pripremi na brunch partyju obaveznih slastica, pa se osim s nekim finim kolačem spremljenim dan ranije, zasladite i nevjerojatno jednostavnom, ali i jako ukusnom pravom ljetnom finom i mirisnom voćnom slasticom ananasom na žaru s umakom od kokosa.

2. Ne zahtijeva puno vremena

Naravno, ako imate slobodan dan, produžite uživanje u roštiljanju do kasno poslijepodne, uz naravno fine slastice i omiljene ljetne koktele. No, ako nemate vremena, a želite pripremiti roštilj za brunch, sjajan su odabir kobasice. Uz omiljenu salatu poslužite i vrhunske delicije koje ne zahtijevaju dodatnu pripremu, a spremne su za jelo u svega desetak minuta, poput ukusnih i sočnih grill kobasica, koje uz malu veliku pomoć cool recepta za grill party s kobasicama podjednako dobro ispadnu i na balkonskom roštilju pa i grill tavama.

Naravno, osim u klasičnom pecivu, vrhunske grill kobasice možete pretvoriti i u maštovite hot dogove ili ih možete servirati i u tortilji poput primjerice Grill kobasice u tortilji.

3. Stignete se naspavati

I možda prepustiti nekom drugom da bude grill majstor, dok vi samo uživate u pogledu. Ipak ne? U svakom slučaju brunch je, po službenoj definiciji, obrok koji se poslužuje od otprilike 11 sati te traje do ranijeg poslijepodneva, pa imate vremena duže odspavati, popiti kavu te u miru i krenuti u pripremu roštilja, ali primjerice i malih finger food zalogaja bez kojih teško da može proći bilo koje druženje, pa tako i brunch.

Za jednostavne i brze, ali jako ukusne uvodne zalogajčiće, ali i umake i dressinge, možete iskoristiti nezaobilazne zvijezde svakog roštilja Podravka ljuti ili blagi Ajvar, Podravka senf te Podravka ketchup, pa nepcima svojih gostiju ugodite brusketama s ajvarom i koktel dressingom od senfa i ketchupa.

4. Jer vam za marinadu treba samo 30 minuta

Zahvaljujući dobroj marinadi svaki će komad mesa, ribe ili povrća biti sočniji i ukusniji. Za slasne i pikantne burgere odaberite Vegetu Natur Burger Classic, savršeni miks povrća i biranih začina. Naravno, osim klasičnog peciva za burgere, posebno ako u čarima bruncha uživaju i djeca, napravite korak dalje te uz pomoć prirodnih bojila crnila sipe, kurkume i ajvara pripremite obojene hamburgere koji će sasvim sigurno oduševiti i odrasle.

Vegeta Grill marinada Classic idealna je za sve, od ramsteka do piletine, a zahvaljujući kombinaciji pikantnih začina, Vegeta Grill marinada Pikantna u samo 30 minuta daje „ono nešto“ svakom komadu mesa, ribe ili povrća. Pola sata mariniranja za sate uživanja!

5. Jer je krajnje vrijeme da postanete diplomirani Grill majstor

Nakon uživanja u ukusnom brunchu, odmorite uz omiljeno piće i svratite na Podravkinu Grill akademiju. Otkrijte trikove, sjajne ideje i najčuvanije tajne velikih majstora grilla, a zatim i sami postanite diplomirani Grill majstor! Kako? Proučite, naučite, odgovorite na pitanja i preuzmite certifikat Grill majstor. Učvrstite ga magnetom na hladnjak, uokvirite pa stavite na zid ili pored roštilja i dajte svima do znanja da ste tata mata od roštiljskog zanata.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.