Moj profil

7 tajni uspješne suradnje roditelja i škole

Mame i tate, otkrijte 7 tajni uspješne suradnje roditelja i škole te između ostalog doznajte zašto u školu morate povremeno doći i bez poziva!

1. Roditeljski sastanci

Dolazite na roditeljske sastanke kako bi u potpunosti bili informirani o funkcioniranju škole te situaciji i problemima u razrednom odjelu.

2. Individualne konzultacije

Ne propuštajte ni individualne konzultacije na kojima roditelji dobivaju (ali i daju!) informacije o svojem djetetu te u suradnji s razrednikom pronalaze rješenja za eventualne probleme.

3. Dolazite u školu

U školu dolazite i samoinicijativno, a ne kao većina roditelja samo na poziv (koji za povod najčešće imaju nediscipliniranost, neopravdane izostanke ili negativne ocjene!) kako bi preduhitrili neželjene situacije. 

4. Propitkujte

Svakodnevno propitkujte dijete o tome što se sve dešavalo u školi kako bi mu jasno dali do znanja da vam je važno kako se ono tamo osjeća te da vas zanima i cijenite njegov rad, zalaganje i rezultate.

Ne propuštajte individualne konzultacije u školi na kojima ćete dobiti detaljne informacije o uspjehu vašeg djeteta.

5. Provjerite iskaze

Povremeno provjeravajte iskaze djeteta o onome što se događa u školi kako bi bili objektivno informirani, jer je dokazano da su djeca sklona prešućivanju negativnih doživljaja, izostanaka, loših ocjena i ponašanja te nepotpunom i neistinitom prikazivanju nastavnikovih postupaka.  

6. Ne kritizirajte osoblje škole

Ne kritizirajte pred djetetom razrednika, nastavnika ili školu kako ne bi razvili vrlo štetan negativan odnos, već se, uočite li neki propust bez ustručavanja izravno obratite razredniku, stručnim suradnicima ili ravnatelju kako bi zajednički pronašli rješenje tamo gdje je problem i nastao, u školi.

7. Surađujte

Surađujte sa školskim pedagogom i psihologom koji uspješno rješavaju ne samo tipične školske i odgojne situacije (izostanke, loše ocjene i ponašanje, probleme na relaciji nastavnik-učenik ili učenik-učenik...), već i obiteljske probleme.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.