Moj profil

After work party

Zbog specifičnosti after work partyja u izboru hrane vodite računa o tome da se ona što jednostavnije priprema i poslužuje te da bude prilagođena ekipi koja se nakon osam sati provedenih na poslu želi otprilike isto toliko zabavljati.

Svaki se radni tim mora s vremena na vrijeme prepustiti čarima after work partyja. Pritom je sasvim svejedno organizirate li ga da proslavite uspješno odrađeni posao, da ekipu vratite u život nakon neuspjeha ili posebno napornog radnog dana, odnosno tek tako bez nekog posebnog razloga. Kako se after work party uglavnom dogovara spontano i počinje odmah nakon posla, sve se mora organizirati i pripremiti u najkraćem mogućem roku i uz što manje truda kako bi svima ostalo što više vremena i energije za ono najvažnije, ludo partyjanje.

Stoga, after work party organizirajte po principima timskog rada te kao organizator, nakon što razradite koncepciju i isplanirate party, sve obaveze, pa tako i financijske, jednakomjerno rasporedite na sve sudionike. K tome, kako se svaki dobar organizator najbolje osjeća na vlastitom terenu, party organizirajte u svojem domu koji mirisnim svijećama i cvijećem te eventualno premještanjem namještaja pretvorite u poticajnu party zonu. Pri delegiranju obaveza vodite računa o osobnim interesima sudionika te zbog presudnog značaja muzike za uspjeh partyja pomno odaberite osobu kojoj ćete dodijeliti ulogu DJ-ja. K tome, ako je to moguće, neka namirnice i napitci budu u vašem hladnjaku dan prije, a ako kupujete tek nakon posla na dan partyja, nabavljače uputite u prodavaonice u blizini vašeg doma kako bi dobili na vremenu.

Neka priprema i posluživanje hrane budu prilagođene ekipi koja se nakon osam sati provedenih na poslu želi otprilike isto toliko zabavljati.

Koja jela i pića poslužiti?

Zbog specifičnosti after work partyja u izboru hrane vodite računa o tome da se ona što jednostavnije priprema i poslužuje te da bude prilagođena ekipi koja se nakon osam sati provedenih na poslu želi otprilike isto toliko zabavljati. Stoga pripremite finger food, kanape sendviče, zamotuljke i slično od biranih vrsta sira, pršuta, šunke i dimljenog lososa u kombinaciji s medom, suhim šljivama i grožđicama, orasima i bademima te svježim grožđem, smokvama, kruškama i dinjom. Ti zalogajčići ne samo da se brzo pripremaju i jako gode nepcu, nego sadrže i obilje hranjivih sastojaka koji će po kratkom postupku osvježiti tijelo i mozak iscrpljen radom i dati im novu snagu. Životne baterije partijanera možete uspješno napuniti i brdom kupovnih pralina od najfinije čokolade i dodataka te različitim vrstama sladoleda. Ako imate dovoljno vremena i volje, pripremite hladnu osvježavajuću voćnu salatu od tropskog voća, manga, ananasa i papaje koju začinite rumom i pospite listićima kokosa i badema te vitaminski napitak za koji pomiješajte oko 350 g nasjeckanog mesa manga i papaje, 3 čajne žličice ulja od pšeničnih klica, 4 čajne žličice soka od limuna, 200 ml soka od marelica i 800 ml soka od naranči. Prije posluživanja u napitak dodajte desetak kockica leda. Možete ponuditi i zeleni čaj koji osvježava i djeluje kao antioksidans te tako štiti organizam izložen dodatnom naporu nakon radnog dana.

Vodite računa i o tome da nakon after work partyja u pravilu slijedi novi radni dan te nema vikenda za odmor i oporavak od posljedica prekomjernog konzumiranja alkohola. Stoga uvedite pravilo da svaka druga runda bude bezalkoholna pa poslužite dovoljno negazirane mineralne vode i slanih grickalica koje ublažavaju utjecaj alkohola. K tome, u izboru alkoholnih pića prednost dajte votki koja je, ako je vjerovati stručnjacima, jedino alkoholno piće koje ne izaziva glavobolju. No, za svaki slučaj nabavite i dovoljnu količinu tableta protiv glavobolje koje za laku noć darujte na kraju after work partyja, koji bi ako vaše kolege poštuju pravila lijepog ponašanja trebao završiti najkasnije oko 21 sat.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.