Moj profil

Blagdanski stol

U počast blagdanima i svojim gostima, osim jelu, veliku pozornost posvetite i aranžiranju blagdanskog stola. Uz porculan, pribor za jelo, čaše, prostirke i salvete za najsvečanije trenutke, ne zaboravite ni na posebno svečane ukrase za stol.

U vrijeme ljubavi, praštanja, druženja i darivanja, u svojem domu, za stolom okupite najmilije i upriličite blagovanje za pamćenje.

Stvorite atmosferu iskonske bliskosti, međusobnog pripadanja i emocionalnog prožimanja.

Stvorite atmosferu iskonske bliskosti, međusobnog pripadanja i emocionalnog prožimanja. Neka jela koja ćete pripremiti, stol na kojem ćete ih poslužiti i ozračje u kojem ćete blagovati odišu romantikom, tradicijom i osjećajima. Potrudite se da sve bude iskričavo, kićeno i razigrano.

Iz pravoga malog bogatstva recepata koje vam nudimo za Badnjak, Božić ili proslavu dočeka nove godine odaberite jela koja najviše odgovaraju vašem i senzibilitetu vaših najbližih. Imajući na umu vlastito umijeće kuhanja, ne ustručavajte se povezati tradiciju različitih podneblja u nesvakidašnji sklad blagdanskih okusa i mirisa.

U počast blagdanima i svojim gostima, osim jelu, veliku pozornost posvetite i aranžiranju blagdanskog stola. Uz porculan, pribor za jelo, čaše, prostirke i salvete za najsvečanije trenutke, ne zaboravite ni na posebno svečane ukrase za stol: svijećnjake, prstene za salvete, kartice s imenima gostiju i jelovnike. U odabiru boja koje će dominirati vašim stolom odlučite se za tradicionalnu kombinaciju, crvenu i zelenu, ili pak romantičnu, bijelu sa srebrnim ili zlatnim akcentima.

Za stol na tragu stoljetne božićne tradicije kombinirajte zelene i crvene prostirke, salvete i podloške za tanjure od damasta. Stol ukrasite svijećnjacima s dugim elegantnim svijećama u osnovnim bojama te grančicama božikovine ili kojeg drugog zelenog grma s crvenim bobicama.

Kombinaciju razigrajte i detaljima s tradicionalnim zeleno-crvenim škotskim uzorkom. Primjerice, na poleđinu kartica s imenima ili jelovnika, koje možete zataknuti u velike crvene jabuke, nalijepite papir s tim uzorkom, a vrpcom istog uzorka omotajte salvete ili pribor za jelo i svežite u mašnu.

Za romantičnu, bijelu božićnu ili novogodišnju dekoraciju, stol najprije do poda prekrijte velikom prozračnom zlatnom ili srebrnom prostirkom, preko nje stavite manju bijelu, koju potom pospite zlatnim ili srebrnim konfetima u obliku zvjezdica.

Stol zatim ukrasite staklenom posudom ili posudama u koje ste posložili srebrne ili zlatne kuglice, čašama sa svjećicama-dušicama i grančicama zelene imele s bijelim bobicama. Na karticama napravite rupice te ih vrpcom privežite na kuglice i stavite pokraj tanjura ili na tanjure, a možete ih zataknuti i u neke bijele kolače, primjerice od kokosova brašna, koje za ovu prigodu ispecite u obliku snježnih gruda. Salvete, pribor ili pak tanjure povežite srebrnim ili zlatnim trakama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.