Moj profil

Čokolada kao osvježenje? Moguće je u ovim kombinacijama

Volite li čokolade deserte, ove osvježavajuće kombinacije okusa s puno čokolade će vas oduševiti

Priča o čokoladi seže u davnu prošlost, u vrijeme Indijanaca, Maja, Azteka i Olmeka koje su je smatrale „hranom bogova“ i sredstvom plaćanja. Danas je neizostavna namirnica u svim kuhinjama svijeta i omiljena slastica bez obzira na dob i spol konzumenta. Koliko je popularna govori podatak da se u sklopu raznih blagdana svake godine diljem svijeta proda više od 20 milijuna kilograma čokolade pa ne čudi što se upravo ova poslastica smatra poklonom s kojim se ne može pogriješiti. Veliku popularnost čokolada uživa i u Hrvatskoj, gdje je konzumira više od 90% populacije u dobi od 15 do 64 godine. Time ulazi u kategorije robe široke potrošnje s najvišom razinom korištenja uopće.

Ova neodoljiva namirnica simbol je užitka i omiljen slatki predah za kojim najčešće žudimo. Za to je zaslužan feniletilamin, tvar nalik serotoninu koja snažno utječe na raspoloženje, a koju stvara i mozak dok osjećamo ljubav. Mliječna, tamna, ruby ili bijela čokolada? Nebitno! Obožavamo je u svim varijantama i uvijek je želimo još! Bilo da je riječ o klasičnim tablama, pralinama, napitcima ili čokoladnim desertima, uvijek ćemo joj rado reći da. A kad kažemo da upravo ova namirnica može poslužiti i kao osvježenje u sve toplijim danima, odmah ćete je poželjeti u svojim hladnjacima i zamrzivačima. U nastavku donosimo odlične recepte za hladne čokoladne slastice:

Semifreddo mousse torta od čokolade

Originalno talijanska delikatesa semifreddo pronašla je svoje mjesto i na našim menijima. Ovaj bogati ledeni desert teksturom najviše odgovara sladoledima kakve kupujemo u trgovini, a može se praviti od raznih namirnica i u različitim kombinacijama. Nas je posebno osvojio spoj semifredda, moussa i torte od čokolade koji neće ostaviti ravnodušnim nijednog ljubitelja bogatih čokoladnih zalogaja.

Ledeni čokoladni kolač

Od čokolade bolje su samo četiri čokolade, zar ne? Kad je imate na početku, u sredini i na kraju recepta, dobit ćete pravo čokoladno čudo. Ovaj ledeni kolač oduševit će vas svojim izgledom i okusom i bit će pravo osvježenje tijekom toplih mjeseci. Priprema je jednostavna, a potrebno je samo malo strpljenja da se kolač dobro ohladi.

Domaći sadoled od čokolade

Sladoled je jedan od onih deserta koji obožavaju i veliki i mali, posebno kad je riječ o domaćim verzijama prožetim okusima koje preferiramo. A kad govorimo o okusima, jedno je sigurno – čokoladni sladoled malo tko ne voli. Zato već danas razveselite svoje ukućane brzim i jednostavnim receptom za kremasti sladoled s Lino ladom gold koji savršeno osvježava.

Čokoladni mousse

I dalje ostajemo vjerni desertima koji sadržavaju puno čokolade, jednostavni su za pripremu i ne trebaju se peći. Za ovaj recept nije vam potrebno puno sastojaka, samo 15 minuta i velika ljubav prema čokoladi. Kad je jednom isprobate, ova slastica u čaši postat će vaš omiljeni desert u situacijama kad silno trebate nešto slatko i osvježavajuće, a nemate previše vremena.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.