Moj profil
Cool Chef mjeseca lipnja – eva-mil
Cool Chef mjeseca lipnja – eva-mil

Cool Chef mjeseca lipnja – eva-mil

15.7.2014.coolinarika

Eva-mil velikodušno dijeli svoje sadržaje, vrlo rado isprobava, komentira i vaše te uspoređuje sa sličnim jelima koja se pripremaju u Norveškoj.

Iako joj je profesija nešto sasvim drugo, kulinarstvo je velika ljubav naše eve-mil. Kuhinja joj je najomiljenija prostorija u kojoj voli eksperimentirati i isprobavati nešto novo. Stoga joj i predstavlja veliku sreću kad joj uspije iskombinirati neki novi recept. No, kao i kod svakog kuhara ili kuharice, bilo je tu i tragedija, ali bez njih ne bi naučila ovo što zna danas.

Naša Evica najradije kuha sve što voli jesti i čime može obradovati druge, a u njezinoj obitelji oduvijek se kuhala tradicijska hrana. Porijeklom iz Vojvodine, a današnjim prebivalištem u Norveškoj, svakako se može pohvaliti raznolikim kulinarskim utjecajima. No njezini kulinarski apetiti i želja za novim rezultirali su s nekoliko stotina recepata u kojima možemo danas svi zajedno uživati.

Zdrav kruh dekorisan za poklon slavlje

Najbrza i Najbolja bavarska peciva


Masovna histerija i pomama za Fantazijom Cokoladna torta samo sa 2 sastojka nastala je kad ste otkrili da se ova torta radi samo od čokolade i jaja. Isto se dogodilo kad ste otkrili Savrseno zamrznuto pizza tijesto kojim dobivate pizzu kao iz vrhunskih restorana. S jednakim oduševljenjem prihvatili ste i Fantazija recept za pitabrød jer kako ne pokušati napraviti lepinju za ćevape s već ugrađenom rupom u sebi ili primjerice mekana pamuk hamburger peciva.

Juice od crvene narance

Super zdravi keksici


Jedno vrijeme intenzivno je tragala za najboljim receptom za cheesecake. I tako naišla na Čizkejk kao iz najbolje slastičarne. No rezultate proizašle iz te potrage uredno je objedinila u Cheesecake Coolerici!  A kad smo već kod njih, dala si je Evica mnogo truda i u 30 Coolerica tematski uredila svoje mnogobrojne recepte. Receptima s oblatnama naročito je oduševila svoje Norvežane koji oblatne nisu nikada jeli.

Forneti

Smultringer


Svakako isprobajte:

Moj Cizkejk

Torta od sira


No osim što dobro kuha, eva-mil intenzivno isprobava i recepte koji imaju blagotvorni učinak na vaše tijelo ili pomažu u olakšavanju zdravstvenih stanja: poput primjericečudotvornog šampona za blistavu kosu ili domaćeg lijeka za dišne puteve.

Ne boji se Eva primiti ni dekoriranja kruha, ukrasima od slanog i običnog tijesta ili osmišljavanja čokoladnih muffina s majonezom, a ni pisanja korisnih savjeta o konverziji mjernih jedinica. No osim što zdušno dijeli svoje sadržaje, vrlo rado isprobava, komentira i vaše te uspoređuje sa sličnim jelima koja se pripremaju u Norveškoj. Nadamo se da  će i ova titula koja odlazi u tu daleku zemlju i nadalje pridonositi širenju recepata s ove stranice na populaciju Norvežana :)

Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.