Moj profil

Cool chef mjeseca lipnja - kepica

Kreativna snaga i veliki pokretač aktivnosti na Coolki, s duhovitim opisima, naslovima i komentarima pod receptima.

Grupa Cool intermezzo najaktivnija je grupa u povijesti Coolinarike. Trenutno je u njoj učitano blizu 22.000 fotografija kojima se odazivate na raznorazne izazove za fotografiranje koje vam vikendima zadaje naša kepica, uz pomoć naše animode. Ako se do sada još niste zapitali o čemu se radi kad se spominju DingDonGiranja, Mostovi Prijateljstva ili Šljokice, krajnje je vrijeme da svratite u vikend teme i odazovete se na zadatke za fotografiranje neobičnih tematika.

Bauernbrötchen ili seljački kruščići> Zoilo

Eat with Smiki



Već odavno se ona odaziva na takve izazove u kuhinji, još od kuhanjem do Oscara. Osim što je glavna vrijednica u grupi Intermezzo, svoju kreativnost odaje nam u obliku praktičnih antirecepata, od blagdanskog vijenca od košarica za muffine do nakita ili borića od novina ili oslikavanja tanjurića.


Svakako probajte:

BaguetteTourbillon > Muci

Obožavam Pite



Kod nje se ne zna što se kuha dok nije gotovo. Kepicu ste sigurno uočili kao izrazito duhovito stvorenje po njezinim uvodnim opisima i komentarima pod receptima, kao i kreativnim naslovima poput Spletenog Lungića & Madagaskar Umaka, Noćnog Francuskog Tosta,   Torte ’ Please To Meet You ‘ ili npr. Osom Čokolade s Vitaminima ili Lijenog ručka.

Recepte posvećuje i svojim dragim prijateljicama, a njezini ručkovi kuhaju se brzinom zvuka, a pojedu brzinom svjetlosti :) ili jedu ko da su vam zadnji obrok u životu. Kepica najradije voli pripremati kolače i peciva te kruh. Virtuoz na jufki, anđeo bez oklagije, kod nje možete pronaći ideje koje su za desetku, a krajnji efekt božanstven. Ono što ne smije jesti su gljive, zbog nepovoljnog djelovanja na želudac, a ni makaronse kod njih nitko ne jede. Ne očajavajte na čajanki uz njezine keksiće za čaj, uz detaljne opise i komentare još detaljnijih detalja na fotografijama pripreme.

Anis Dukati

Annikin Semifreddo od Mente


Ima tu i zgodnih prijedloga koje nam je prenijela, primjerice badem čipka od slavnog Rudolpha, od kojega je puno naučila, a i sam nizozemski joj dobro ide ;) Bogata je njezina kolekcija, do te mjere da ju ispitujete kad će objavit svoju knjigu. Premda je ona za svoju nećaku i nećaka njihove zbirke već pripremila.

A tko još nije čuo i za njezinog supruga beta-testera. U njihovoj kombinaciji, zna se tko je alfa a tko beta. Kepica nam se obožava prijaviti na cool druženja, ove godine uz obavezni posjet Koprivnici mogli ste se s njom družiti i u Beogradu. I ono što naročito voli je šetati po kiši. Veselimo se što će i ovim stranicama šetati s jednakim žarom.

Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.