Moj profil

Cool Chef mjeseca svibnja - yupieya

Prštave boje, ukusni slatki i slani recepti te neopisivi topli osjećaji dolaze nam od naše nove cool chefice kojoj su ove stranice neiscrpna inspiracija.

Sigurno već s nestrpljenjem pogledavate na naslovnicu Kluba, iščekujući novi avatar koji će vas u narednih mjesec dana svakodnevno pozdravljati (namigavati ;)) s lijeve strane. Utišajte bubnjeve, zadržite dah i pozdravite najmiliju okrutnost na ovim prostorima, vrckastu yupieyu! Upadala nam je u oči u našim redovnim uredničkim aktivnostima, a nikako da odredimo zašto stalno zastajemo kod njezinih sadržaja. A najčešće smo se spoticali kod njezinih slika umjetničkog dojma, prštavih boja, s jasnim i prepoznatljivim detaljima koji nam prezentiraju jela koja poželite zgrabiti i pobjeći ili koja vas u najmanju ruku potiču da krenete put svog frižidera. Jedenju kao slijedu zalogaja prepuštamo se već rutinski, no yupieyine nas slike, s usklađenim bojama i kadrovima koji nam u prvi plan dočaravaju pojedini zalogaj, privlače i tjeraju na isprobavanje. Svaki taj izdvojeni zalogaj donosi nam ljepotu i "opip" pojedinačnog okusa, a neka jela bi se praktički mogla i pomirisati. A osim hrane, nađe se tu još i svakakvih drugih divota. Živopisnost njezine hrane nameće samo epitete, pa bi "divota"  uistinu mogao biti novi tag kojim biste mogli označavati sve što vas kod nje impresionira.

Naša mlada Splićanka majka je troje malih "izjelica", a u svojoj kuhinji oduvijek priprema sve i svašta. Recept kojim vas je u potpunosti oborila s nogu posvetila je ondašnjoj cool chefici, a sada je i sama u tom društvu – pa da vidimo tko će od korisnika posvetiti originalan recept našoj novoj cool chefici! 🙂 Kad se prisjetimo njezinih  početaka, za neke je recepte smatrala da ih nikad ne bi uspjela napraviti, ali, gle čuda, sada su takve rukotvorine među njezinim najpopularnijima. Za ovakve je ruže mislila da ih može samo gledati i uzdisati, ali otkad ih je ugledala kod Godive, nije ih mogla izbaciti iz misli, a kad je još pronašla i kalupe, nije ih više mogla izbaciti iz ruku! Sline su nam potekle i na ovu varijaciju. Na njezinu Havana tortu vaši ukućani nisu mogli ostati ravnodušni, a koliko puta ste je već do sad napravili više ni Coolka ne zna brojati.

Osim što vam u komentarima pod svojim receptima odgovara na sve nedoumice, yupieya vas stalno izaziva da postavite i svoje slike kako vam je ispalo. Osobito vas je oduševila još i Zalogajčićima u zelenom (alias Shrek-ćinkama), a kako voli zamatati zeleno pokazala nam je i svojom Zelenom roladom. Zapravo, kad bi njezina djeca znala što im sve maskira u ta zelena čuda, pitanje je bi li i dalje obožavala maminu spizu. 😉 U stalnoj borbi sa svojim malim gladušima nastao je i Restani Krumpir s Porilukom, čudo od recepta kojim uspijeva natjerati i djecu da ga pojedu bez grimasa, a nama je dala ukusan ručak ili novi prilog kojeg ste lizali s prstiju i na mala vrata progurali ne tako slavni poriluk.

Ona uistinu kuha sve i svašta: ne propustite isprobati njezine Balancana sandwiche, Balote od puretine u povrtnoj postelji, Foccaciu sa..., Skutu i špinat u palačinkama, Badem prutiće, Silvine spužvasto slatke, Desertić na brzaka, Cool Tapioku, a imala je na umu i sve vas čizkejkoljupce dok je radila Gorgonzolacheesecake. O sebi kaže da i najjednostavnije stvari ponekad zapetlja, dokazavši to Iskompliciranom palentom, no ova vam se komplikacija toliko svidjela da ste joj poručili da iskomplicira još štogod.

Kakvu joj radost Coolinarika pričinja dočarala nam je opisom svog prvog susreta sa svojom cool prijom – kojim nas je dirnula, rasplakala i istovremeno nasmijala. Pritom nam je ponovila ono što i većina Coolinaričara doživi prilikom prvih susreta uživo. Jedno je družiti se virtualno, a drugo stati po prvi puta pred dragu osobu sa svim svojim manama, vrlinama, navikama te biti prihvaćen od prve. Svoju baš posebnu cool priju yupieya je osvojila svojim ponosom i unutarnjom snagom. Posvetila joj je i ovu tortu, a i vama se dopala. Za yupieyu je Coolka stvarno zakon, a svoje oduševljenje cool ekipom dočarala nam je i nakon okupljanja u Ravnoj Gori, a imali smo prilike i družiti se s njom na 7. cool roćkasu. Ovdje je pronašla prijatelje tamo gdje prije nije ni sanjala da bi ih mogla naći! "I šire ti se ruke i srce i osmjeh na licu i spajaju se sa rukom, srcem i osmjehom negdje drugdje!" Stoga vam naša nova cool chefica zahvaljuje na savjetima, receptima i vašem vremenu koje ovdje nesebično dijelite, a koje ona toliko voli isprobavati i fotkati. A mi pozivamo vas da svakako isprobate njezine "komplikacije"!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.