Moj profil

Cool chefica mjeseca listopada - Laaraa22

Njezina kulinarska zbirka bogata je slanim jelima, varivima i gulašima te maštovitim pohanim varijacijama, a sve često uz dodatak omiljenog estragona.

Laaraa22 s nama je od početka 2012. godine i ovo je desetljeće obilježila s gotovo 200 recepata. Iako nije veliki ljubitelj slatkih ili voćnih zalogaja, zahvaljujući svojoj kreativnosti odlično se snalazi u svim kulinarskih izazovima.

Njezina omiljena kuhinja je indijska, a gotovo svakom receptu daje osobni dodir koji doprinosi posebnosti svakog jela pa čak i kad su u pitanju poširana jaja. U prilog činjenici da je mašta u konačnici presudna za ishod jela, govore njoki u umaku koji nastaju i nestaju u petnaestak minuta.

Inspirirala nas je na brojne, zanimljive ideje za ručak od kojih su neke klasične, poput piletine s parmezanom, a druge i ne baš tako uobičajene na svakodnevnom jelovniku, kao primjerice piletina u vinu sa sjemenkama gorušice ili „masline od piletine“. Posebno cijenimo što je objavila i svoj jedinstveni recept kako pripremiti lososa, a svoje je kreativno vegetarijansko jelo umotala u tortilje.

Ideju za povrtni ručak bez mesa podijelila je s nama u zdjeli punoj mediteranskog povrća, a jednako kao i nju, oduševila nas je salata s kombinacijom slatko-ljutih okusa češnjaka i bučinog ulja. Na njezinom se jelovniku često može pronaći rižoto u različitim kombinacijama i dodacima poput šafrana, tikvica ili gljiva.

Između pripreme slanog ili slatkog, Laaraa22 izabrat će pripremati glavno jelo, koliko god ono bilo komplicirano, prije nego kolač, iako se i u „slatkom svijetu“ dobro snalazi. Budući da ugljikohidrati nisu njezin prvi izbor, niti uživa primjerice u talijanskoj kuhinji, slastice joj baš posebno i ne nedostaju.

Budete li i vi koji dan posebno raspoloženi za pripremu kompliciranijih jela, onda predlažemo piletinu punjenu šumskim nadjevom i vjerujemo da će svi znati cijeniti uloženi trud i vrijeme u ovo jesensko jelo. Za nastanak nekih jela presudan je produženi vikend poput junećeg osso buca u koji se uklapa i „baking challenge“ vikendom.

Odlučite li se pak za pureće burgere možda je ovo pravi recept za vas, jer obogaćen feta sirom i šampinjonima daleko je od klasičnog burgera. Podijelila je s nama i svoje dragocjene recepte kao što su najbolji mamin kolač i bakin sladoled koji uvijek probudi lijepe uspomene.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.