Moj profil

Cool spas u zadnji čas - hrskava piletina

Postoji nekoliko varijanti, ovisno o tome koliko ste spremni utrošiti vremena.

Ako želite savršeno hrskavu koricu pilećih krilaca, prije pečenja na roštilju ili prženja u tavi u loncu zagrijte 3–4 dl vode i na njega stavite cjedilo (preporuka – inox) za tjesteninu. Krilca stavite u cjedilo i poklopite ih poklopcem. Parite krilca na laganoj vatri 10-ak minuta, a potom ih sklonite s pare i obrišite kuhinjskim ručnikom kako biste uklonili višak vlage.

Za savršeno hrskavu koricu parite krilca na laganoj vatri prije pečenja.

Da bi korica bila savršeno hrskava, ostavite krilca neka odstoje pola sata prije pečenja kako bi se posve posušila. Meso nije raskuhano, ali je dovoljno obrađeno da se samo malo poprži za koricu.

Druga varijanta kaže da koricu mjestimično lagano zagrebete kuhinjskom iglom, najbolje brzim potezima rukom pod kutom. Zarezana površina omogućit će masnoći da se istopi, a korici da postane hrskava.

Ako pohate batke, malo ih prokuhajte kako bi bili termički obrađeni prije samog pohanja. Sve što vam tada preostaje jest lagano ih ispohati i dobiti onu savršenu zlaćanu koricu – meso je iznutra već gotovo, pa je vrijeme pečenja kraće, korica nije zagorjela, a meso neće biti masno jer nije dugo upijalo ulje.

Rezultat – neodoljivo ukusna hrskava vanjština koja se topi u ustima od mekoće unutrašnjosti!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.