Moj profil

Cool spas u zadnji čas - Mali trikovi koji poboljšavaju okus mesa

Potrebno je samo malo mudrosti i znanja kako bi se sasvim običan komad suhe pečene janjetine pretvorio u mekani, topli užitak na vašem tanjuru.

Potrebno je samo malo mudrosti i znanja kako bi se sasvim običan komad suhe pečene janjetine pretvorio u mekani, topli užitak na vašem tanjuru. Vrhunskom pečenom komadu mesa malo tko može odoljeti – stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako izvući ono najbolje prilikom njegova pečenja.

Kada se radi o janjetini, ako je želite podgrijati kako bi ponovno bila topla i ukusna, preporuča se ulijevanje malo mineralne vode zajedno s mesom.

Odrezak odmah nakon pečenja skinite s roštilja i premažite ga maslacem.

Potom stavite kratko na peć i zagrijte. Nakon što je poslužite, janjetina će biti kao da ste je tek skinuli s ražnja – mekana, topla i svježa.

Volite pohano meso? Kušajte malo drukčiju varijantu i umjesto običnog brašna koristite kukuruzno. Ono će pohanom mesu dati lijepu, zlatnu boju. Pri tome još ispecite šnicle na maslacu koji će im dati mekoću i sočnost kojoj malo tko može odoljeti.

Maslac možete iskoristiti i za odreske koje pripremate kod kuće. Odrezak odmah nakon pečenja skinite s roštilja te ga premažite maslacem i ostavite da se rastopi. Dobit ćete sočno i ukusno meso, a postupak možete primijeniti i na povrću.

Vaš će obrok biti ukusan kao da je poslužen u vrhunskom restoranu, a sigurni smo da će i gosti tražiti repete. :)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.