Moj profil

Deseti “Motovun film festival”

Od 28. srpnja do 1. kolovoza 2008. godine zaljubljenike u film, očekuje jubilarni, deseti Motovun film festival koji okuplja filmove malih kinematografija i nezavisnih produkcija iz cijelog svijeta.

Zaljubljenike u film od 28. srpnja do 1. kolovoza ove godine ponovo očekuje danonoćno uživanje na Motovunskom film festivalu, festivalu malih kinematografija i nezavisnih produkcija, koji se ove godine održava jubilarni deseti put.

Priča o filmskom festivalu započela je 1999. godine prikazivanjem nijemog filma uz pratnju klavira u, tada godinama zapuštenoj kino dvorani, slikovitog gradića Motovuna, kojega su po predaji izgradili divovi kad su u pradavna vremena živjeli u dolini rijeke Mirne.

Motovunski filmski festival pravi je filmski maraton za vrijeme kojeg obožavatelji filmske umjetnosti, ali i dobrog provoda, u pet dana odgledaju 70-ak i više filmova prispjelih doslovno sa svih strana svijeta. Na radost posjetitelja, filmovi se vrte od 10 sati ujutro do 4 sata iza ponoći, danju u kino dvoranama, a noću na otvorenom, na gradskom trgu, pod zvijezdama. Na festivalu nema filmskog glamura, dugi su govori zabranjeni, službena su odjeća kratke hlače, a službeno jelo, dakako - kokice. K tome, za vrijeme trajanja festivala danonoćno se živi, uživa i zabavlja na uskim gradskim ulicama, a festival završava zajedničkom zdravicom i plesom do jutra.

Iako su službeno jelo kokice, ako se nađete među više od 20 000 posjetitelja, kao pravi Coolinaričari, obavezno probajte bisku - rakiju od lišća imele, smokvenjak - tradicionalan kolač od smokava, maneštru - gustu juhu od povrća te fritaju - jaja s tartufima.

A, ako ove godine nećete otputovati na filmski tulum u Motovunu, svakako otiđite na www.motovunfilmfestival.com, te kliknite na Youtube i uživajte online. Doživljaj možete dodatno upotpuniti i izvornom "istarskom supom", spravljenom po receptu Coolinarike.

Izvor slike: Motovun Film Festival

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.