Moj profil

Diy Infused Water

Otkrijte tajne pripremanja vode s okusom ("infused water"), te u skladu s novim zdravim trendom svoju dnevnu dozu vode učinite još boljom, ukusnijom i primamljivijom.

Što je infused water

Infused water ili voda s okusom je voda oplemenjena različitim dodacima, voćem, povrćem i začinskim biljem, koji ne samo da joj daruju novi okus, već i pojačavaju njeno pozitivan djelovanje na naš organizam. Od voća vodi se najčešće dodaju limun, kiwi, mango, lubenica, grejp, kruške, jagode, borovnice i maline, dok su među povrćem najomiljeniji celer, mrkva, komorač, te prava  infused zvijezde, krastavac.

Voda s okusom jestivog cvijeća osim što je oku privlačna iznimno je i ukusna.

Među začinima koji će već ionako zdravu vodu učiniti još zdravijom i ukusnijom su štapić cimeta, zvjezdasti anis, mahuna vanilije, svježi đumbir, timijan, ružmarin, menta, bosiljak, lavanda, peršin i korijander.

Dobrodošli sastojci vode s okusom koji će je učiniti ne samo ukusnijom već i oku privlačnijom je i različito jestivo cvijeće, latice ruže, cvjetići limuna i lavande, te primjerice ljubičice. 

Kako se priprema infused water

Za infused water koristite kvalitetnu prirodnu negaziranu ili filtriranu vodu, te svježe sastojke koji zbog korištenja u sirovom i neprocesuiranom obliku moraju biti isključivo ekološke, bio kvalitete. Uz svježe, možete koristiti i zamrznute sastojke kao što je to primjerice bobičasto šumsko voće.

Sastojke ovisno o vrsti, dodajte cijele, usitnjene ili narezane na polovice, četvrtine, ploške, kolutiće ili primjerice štapiće, a začinsko bilje natrgajte na grančice ili listiće koje prije upotrebe lagano protrljajte.

Aromatizirana voda

Odabrane sastojke (na 1 l vode dodajte otprilike 1 punu šaku sastojaka!) stavite u boce sa širim grlom, staklenke, staklene vrčeve ili zdjele, prelijte ih pripremljenom vodom, te ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat ili još bolje preko noći kako bi se arome prožele s vodom. Voda s okusom može stajati u hladnjaku dva, do tri dana, a prije upotrebe joj možete dodati i kockice leda. 

Kako odabrati i kombinirati sastojke

Kako vodi možete dodati gotovo sve što poželite, sastojke možete odabrati ovisno o ukusu, sezoni, raspoloživosti ili mašti, ali i u skladu sa specifičnim potrebama vlastitog organizma. Primjerice, želite li svoju vodu pretvoriti u pravu vitaminsku bombu dodajte joj naranču, jagode i crveno bobičasto voće, a ako ste u potrazi za razgrađivačem stresa pojačajte je krastavcima, jagodama, limunom i mentom.

Za poticajni energetski napitak vodi dodajte limun, krastavce, naranče i šumsko bobičasto voće, a za podizanje imuniteta, svježi đumbir i štapić cimeta. Za detox, ovisno o ukusu, združite krastavce, limun i mentu ili crno grožđe, maline i krastavac, odnosno ananas, limun i nar. Za pomoć pri mršavljenju odaberite kombinaciju krastavca, grejpa, mandarine i mente ili pak krastavce, mentu, đumbir i limun, odnosno krastavce, mentu, naranče i svježu čili papričicu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.