Moj profil

Dječji party na plaži

Party na plaži nezamisliv je bez ludo zabavnih i otkačenih igara. Pijesak i more prirodni su poligoni za odmjeravanje snaga u brzini, spretnosti i snazi te naravno smijehu.

Dječji party na plaži nezamisliv je bez zabavnih natjecanja i slasnih zalogaja za okrjepu i osvježenje. Mali partijaneri mogu odmjeriti snage u igrama spretan delfin, potraga za gusarskim blagom i ples galiota, a potom uživati u ribarskoj marendi te slasnim lubenicama, smokvama i sladoledu.

Igre za zabavu i spretnost

Party na plaži nezamisliv je bez ludo zabavnih i otkačenih igara. Pijesak i more prirodni su poligoni za odmjeravanje snaga u brzini, spretnosti i snazi te naravno smijehu. Za zabavne natjecateljske discipline dovoljni su uobičajeni morski rekviziti, koluti, lopte i baloni za napuhavanje te kantice i lopatice za pijesak.

U igri spretan delfin jedan član ekipe u jednom bacanju mora s obale ubaciti loptu na napuhavanje u kolut za plivanje koji pluta na vodi, a drugi potom mora doplivati i zaroniti ispod koluta te glavom spretno poput delfina izbaciti loptu. Pobjednik je ekipa koja u dogovorenom broju pokušaja bude spretnija.

Ako imate kamping stolove i stolce, smjestite ih u plićak kako bi mališani za vrijeme jela nožice držali u vodi.

Cilj igre potraga za gusarskim blagom je izroniti što više oblutaka veličine jajeta uz pomoć maske za ronjenje iz dubljeg mora. Pobjednik je ekipa koja prva napuni kanticu na obali. Manja djeca mogu se natjecati u vađenju kamenčića iz plićaka. Za igru potraga za gusarskim blagom na plaži pijeskom se napuni što više kantica, a na dno jedne od njih posloži se nekoliko školjki. Pobjednik je ekipa koja u najkraćem roku lopaticom izbaci sav pijesak te otkrije u kojoj se kantici skriva gusarsko blago. Blago se može sakriti i u jednom od desetak brdašca od pijeska koje je na plaži načinila protivnička ekipa.

U igri ples galiota za noge igrača privežu se baloni napunjeni morskom vodom. Igrači potom moraju plesati pazeći da ne stanu na balon. Pobjednik je ekipa u kojoj je najviše djece koja su završila ples ili su najduže izdržala s cijelim balonom.

U igri borba morskim balonima ekipe se naizmjenično gađaju određenim brojem balona koji su napunjeni morskom vodom. Napadnuti igrači mogu se kretati i izmicati samo unutar na pijesku zacrtanog polja. Pobjednik je ekipa s najviše suhih, odnosno najmanje mokrih igrača.

Zalogaji za okrjepu i osvježenje

Nakon lude zabave na pijesku i u moru, mali igrači se moraju okrijepiti i osvježiti. Kako i djeci na moru najviše prija morska hrana, zacijelo će biti oduševljeni pravom ribarskom marendom, obavezno očišćenim te prženim ili na gradele ispečenim srdelama posluženima na kriškama svježeg kruha. Ako je plaža suviše udaljena od kuće ili na njoj ne postoji mjesto za roštilj, zaigrajte na sigurno te djeci poslužite brdo omiljenih sendviča ili malih pizza.

Kako na morskoj obali vode ima u izobilju, a odjeća je svedena na minimum, hranom zaprljana odjeća i ručice te zamusano lice ne predstavljaju nikakav problem, na plaži mirne duše djeci možete poslužiti inače u tom smislu vrlo problematične zalogaje. Razveselite ih stoga kriškama sočnih lubenica, a svježe sočne smokve učinite još poželjnijima preljevom od meda. Bez imalo straha od posljedica jedan od obaveznih priručnih hladnjaka za hranu i napitke napunite kupovnim sladoledima na štapiću i u kornetu te nekim slasnim čokoladnim kolačem, primjerice muffinima. Kako je voda neobično važna, neka malim partijanerima na dohvat ruke uvijek budu bočice s negaziranom mineralnom vodom, a k tome hladnjak do vrha napunite i prirodnom voćnim sokovima.

Hranu i napitke poslužite u piknik stilu, na papirnatim tanjurima i u papirnatim čašama na velikom stolnjaku, po mogućnosti s morskim motivima, rasprostrtom na pijesku na plaži. Ako imate kamping stolove i stolce, smjestite ih u plićak kako bi mališani za vrijeme jela nožice držali u vodi te tako osim u hrani i napitcima, uživali i u svježini mora.

Za dekoriranje kamping stola ili trpeze na pijesku iskoristite češere i školjke pronađene na plaži te bijele oblutke na kojima flomasterom možete napisati ime djeteta ili nacrtati prigodne motive, sunce ili ribice.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.