Moj profil

Gum-paste cipela

Moj prvi pokušaj pravljenja cipele od gum-paste. Preskupe šablone, koje možemo i sami napraviti ponukale su me da pokušam. Možete koristiti i fondan ali onda sušenje traje duže. nadam se da će nekomu biti od pomoći ovaj recept kao članak.

1.korak - od papira odrezati šablone. Ja sam ih napravila pomoću uloška za cipele. Treba odrezati donji, gornji dio i postavu.

2.korak - postavu izrezati, napraviti jestivim flomasterom ili utisnuti crtice kao prošiv, napisati ime i zalijepiti na donji dio. premazati je lagano sedefom ili srebrnom bojom. Sve staviti sušiti na zdjelicu ili oblikovati uz pomoć folije da dobijete oblik. Sami odredite visinu kolika će vam poslije biti peta. Slika 4 i 5.

3.korak - odrezati gornji dio cipele. Na donji prednji dio staviti foliju. Dio koji se lijepi lagano istanjiti štapićem, premazati vodom ili ljepilom, i lagano spojiti na donji dio. isto i ponoviti sa zadnjim dijelom. Možete ga malo oblikovati kao ja, napraviti rupu za vezicu i zalijepiti. Staviti foliju da se sačuva oblik. isjeći dvije trake po želji i zalijepiti preko rubova. Slika 6, 7 , 8 i 9.

4. korak - za petu oblikovati kuglicu, malo veću od oraha i izdužiti donji dio a gornji spljoštiti na veličinu zadnjeg dijela cipele koji ide na petu (tak). U sredinu staviti štapić da bude čvrsto, pogotovo ako će te koristiti fondan. Slike 10, 11 i 12.

5.korak - istanjiti komadić gum-paste za vezicu i provući kroz rupu. Slika 13.

6.korak - foliju ostaviti dok se cipela dobro  osuši. Odrezati deblji dio gum-paste za podebljati prednji dio. Zalijepiti cipelu i štapićem lagano utisnuti. Napraviti trake i obrubiti prednji dio i zadnji dio. Naprid staviti ukras po želji. Ja sam stavila ružu.

Gornji dio cipele lagano premazati srebrnom ili sedefastom bojom da se dobije izgled kože. Crveni dio samo lagano proći vlažnim kistom da ga očistite od šećera na kojem ste valjali gum-pastu.

Malo je teško ovako sve objasniti,ali nadam se da sam uspila bar malo. Za crveni dio sam koristila wonder-pastu. Ima je kupiti u dora-usluge u više boja. Dobro je raditi sa njom jer se ne suši jako brzo kao gum-pasta a opet je dovoljno čvrsta. sve ostalo je gum-pasta.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.