Moj profil

Kako lako navigirati kroz Coolinariku

Kroz ovaj mali vodič u trenu nauči kako se koristiti novim cool opcijama Coolinarike.

Nova Coolinarika postala je jedno mjesto za sve tvoje kulinarske potrebe. A njih nije malo! Zato pogledaj kako se lako snalaziti po stranici i pronaći baš sve što ti treba. 

1. Glavni izbornik je tvoj glavni alat

  • Sav sadržaj kreiran na Coolinarici dostupan je preko glavnog izbornika. Na računalu ga uvijek vidiš s lijeve strane, dok se na mobitelu otvara pritiskom na ikonu s tri crtice pri dnu ekrana. 
  • Kroz glavni izbornik možeš se inspirirati, saznati nešto novo putem bloga, pogledati slike korisnika i upoznati najbolje Cool Chefove.
  • Ako Coolinariku gledaš kao ulogirani korisnik, pri dnu glavnog izbornika nalazit će se i tvoj Popis za kupnju i Spremljeni recepti s kreiranim kolekcijama. Popis za kupnju možeš pregledati po svim namirnicama ili grupirano po receptu za koji nabavljaš namirnice, dok recepte možeš spremati automatski pod Spremljeni recepti ili ih rasporediti u Kolekcije. 

2. Sav svoj sadržaj pronađi na izborniku Moj profil  

  • Preko računala ili tableta uvijek ti je dostupan pri dnu glavnog izbornika klikom na ikonu s tri crte. Na mobitelu do svog profila možeš doći pritiskom na svoj avatar (ili ikonicu čovječuljka ukoliko nemaš postavljen avatar). 
  • Ukoliko nisi registriran na Coolinarici sa svojim korisničkim profilom, pritiskom na Moj Profil otvorit će se novi prozor s opcijom prijave. 
  • Ako si registrirani korisnik, otvorit će se novi izbornik na mjestu glavnog, koji otkriva jedinstveni sadržaj svakog korisnika. 
  • Na vrhu se nalaze opcije dodavanja recepta (pogledaj uputu na prošlom blog postu) ili novih slika. 
  • Sav tvoj objavljeni sadržaj dostupan je kroz neke od kategorija: Moji recepti, Moje slike, Trofeji, Tagovi te korisnici koje pratiš i koji prate tebe. 
  • Na dnu izbornika nalaze se postavke tvog profila koje možeš promijeniti u svakom trenutku pritiskom na gumb Uredi pored svakog odjeljka. 
  • Povratak na glavni izbornik je jednostavan: klikom na X ikonicu pri dnu tvog profila. 

3. Spretno navigiraj kroz recepte  

  • Već smo ti pokazali kako dodati novi recept te kako sačuvati neki recept i organizirati u kolekcije. No ima još par trikova koje je korisno znati za spretnu navigaciju kroz more recepata. 
  • Podijeli svoje mišljenje i komentiraj recept. Unutar recepta koji želiš komentirati, pritisni crveni gumb Komentiraj pri samom vrhu stranice. Otvorit će ti se novi prozor s prikazom dosadašnjih komentara te poljem predviđenim za unos tvog. 
  • Komentare recepata možeš naći i nakon uputa o receptu pri dnu stranice. Pritiskom na gumb Napiši komentar otvara se isti spomenuti prozor za unos. 
  • Planiraš napraviti neki recept? Ispod popisa potrebnih namirnica pronađi gumb Dodaj na popis za kupnju. Svi sastojci iz tog recepta bit će dodani i sačuvani, a Popis za kupnju možeš pronaći na glavnom izborniku - posebno korisno u trgovini dok kupuješ. 
  • Isprobao si neki recept? Super! Na stranici tog recepta možeš se pohvaliti kako ti je ispao. Nakon sekcije s komentarima potraži naslov “Ovako je ispalo drugima” te klikni gumb Dodaj sliku

Video uputa za računalo:

{
  "name": "pio/video",
  "clientId": "3251a336-3767-4b4b-a38c-fa81cf219807",
  "innerBlocks": [],
  "isValid": true,
  "attributes": {
    "namespace": "pio",
    "entity": "videos",
    "isTaxonomy": false,
    "id": "12427e8a-a768-11eb-bb6c-32f8cd052645"
  }
}

Video uputa za mobitel:

{
  "name": "pio/video",
  "clientId": "a3993f5f-83ab-417d-9dfe-c540c5938cb2",
  "innerBlocks": [],
  "isValid": true,
  "attributes": {
    "namespace": "pio",
    "entity": "videos",
    "isTaxonomy": false,
    "id": "74313052-a7b1-11eb-93ab-f299d99fe8b3"
  }
}

To je to! Nadamo se da će ti navigacija kroz novu Coolinariku biti laka i zabavna. Ako imaš još neko pitanje, slobodno nam se javi. Pošalji upit na CoolinarikaUrednistvo@podravka.hr i odgovor ti stiže ubrzo.