Moj profil

Kako preživjeti ljetovanje u dvoje

Baš kao u svemu i na ljetovanju u dvoje dobra priprema je pola obavljenog posla, a Talianetta jela savršeno će upotpuniti lijepe trenutke vašeg zajedničkog odmora.

Ljetovanje u dvoje, posebno ako vam je to prvo zajedničko ljetovanje, zna imati svoje "zamke". No, baš kao u svemu i ovdje je dobra priprema pola obavljenog posla. Stoga, ne preostaje vam ništa drugo nego dobro se pripremiti. I uživati!

Vaš "paket za preživljavanje" obavezno mora sadržavati sljedeće:

Dobru volju

Provoditi 24 sata dnevno zajedno tijekom tjedan do 10 dana isprva može djelovati romantično. Posebno ako ste se odlučili za pomalo robinzonsko ljetovanje, na otoku ili u mjestu kojem nedostaje društvenih i turističkih sadržaja.

No upravo tu se krije "zamka". Stoga je jako bitno da na zajednički odmor ponesete kovčeg pun međusobnog razumijevanja i tolerancije, da znate jedno drugome "dati prostora", ali i zabaviti jedno drugo. Jer, ostali rekviziti na stranu – ovdje ste "osuđeni" jedno na drugo.

Makaroni bolognese s mozzarellom

Dobru knjigu

Znate #onokad on ravno iz mora ide u birc na jednu ledenu točenu?  A vama se ne da navlačiti haljinicu i usijale japanke i hopsati za njim...

Debeli hlad i napeto štivo tada postaju opravdani razlozi za tu kratku razdvojenost.

Talianetta tjestenine savršen su izbor za ljeto u dvoje.

Dobru igru

Za kišnih dana (držimo fige da ih ne bude u vašem terminu ljetovanja), onda kada zbog opeklina vaš dragi ne može obući niti majicu ili kada vam se jednostavno ne da u večernji izlazak – društvena igra spašava od dosade! Zamijenite zvuk smartphonea zvukom cvrčaka, on-line igricu špilom karata i uživajte u ljetnoj noći, čaši vina, smijehu i zajedništvu.

Makaroni Napoletana mediterana

Dobru klopu

Vrućina, sparina, iscrpljenost od sunca... posljednje što vam treba jest provoditi mnogo vremena za štednjakom. Za vrijeme ljetovanja idealni su praktični, polugotovi obroci koji se brzo spremaju.

Tjestenina s povrćem i gljivama

Tjestenina sa špinatom i sirom

Pileći paprikaš

Talianetta tjestenine same se nameću kao savršen izbor koji će odlično prijati uz večer na verandi i čašu vina. A onaj tko izgubi u kartama – mora oprati tanjure!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.