Moj profil

Kako vježbati izradu ružica od marcipana? :)

Marcipan je dosta skup sport i ako imate malo slobodnog vremena, volje i želje da vježbate razne ukrase od marcipana, a ne želite bacati skupi marcipan imamo puno jeftinije i jednostavnije rješenje :)

Moj otac je majstor koji pravi većinu ovakvih remek dijela koje ste vidjeli na slikama.. Bar što se tiče krokanta i oblika od marcipana. Uz njega stoji tim vrlo vrijedih i talentiranih cura koje rade kolače, torte i ostale slastice i uvijek dodaju neki ženski štih bilo čemu što se napravi.

Iza njega stoje godine i godine iskustva, prakse, pokušaja i pogrešaka.. Igranje s marcipanom je kao što sam napisala prije jako skup sport, a bez prakse ukrasi od marcipana neće ispadati dobro.

Tako mi je tata otkrio trik kojim je on nekada (i ja danas) vježbao raditi ružice.

Razbijte jedno jaje (ili više:)) i odvojite žumanjce od bjelanjka. Potreban vam je samo bjelanjak. U taj bjelanjak dodajte šećer u prahu. Cijelo vrijeme miješajte vilicom. Dodajte onoliko šećera koliko je potrebno da se stvori masa po opipu slična marcipanu (ili za one koji ne znaju - slična plastelinu:)) I vuala! Imate masu s kojom možete vježbati raditi ukrase od marcipana.

Sad odite na recept za ružice od marcipana i na posao 🙂

Sretno i javite kako je ispalo 😁

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.