Moj profil

Kuhinja Ujedinjenih Arapskih Emirata - doživljaj za sva čula

Jedna od bitnih odlika koja se izravno odražava u kulturi kulinarstva Ujedinjenih Arapskih Emirata je izrazita gostoljubivost i velikodušnost.

Gotovo sva bliskoistočna jela ukusna su intenzivna, aromatična, začinjena i često slatka, a njihov je okus spoj bliskoistočnog, azijskog i mediteranskog izričaja, ali opet s izraženim vlastitim identitetom. S pravom možemo zaključiti da je kuhinja UAE doživljaj za sva čula i pravi festival mirisa, okusa i tekstura.

Podravka se sa više od 70 halal certificiranih proizvoda na tržištu Bliskog istoka izvrsno snašla, a u prilog tome govore omiljeni proizvodi koji su put pod noge, doputovali do Bliskog istoka: Kviki pereci i štapići, Lino pilows, Vegeta, Ajvar, Krastavci i sve vrste Vegeta juha.
Još jedna iznimno bitna odlika koja se izravno odražava u kulturi kulinarstva je izrazita gostoljubivost i velikodušnost. Već po dolasku, ponudit će vas datuljama, slatkim čajem ili arapskom kavom, u kojoj ćete uživati sjedeći na podu, na sagovima. Pa ukoliko ne želite uvrijediti domaćina i uzvratiti zahvalnost, morate popiti barem dvije, tri šalice kave!

Budući da u UAE živi čak 87 posto stranaca, primjerice u Dubaiju iz kojeg nam dolaze Arnel Temprosa (Filipini) i Hydrose Ahmed (Indija), uz restorane i zalogajnice s brojnim svjetskim kuhinjama ne nedostaje fast-food-a ni pizze.
Za svoj „zalogaj s nogu“ oni su izabrali Kviki štapiće i Lino Pillowse, a zanimljivo je da su upravo te grickalice Podravkini najprodavaniji proizvodi u Emiratima. Najčešće grickaju dok prate sport koji obojica vole, a uz ljubav prema sportu i Podravkinim proizvodima, zajedničko im je da svoju poslovnu karijeru grade u IT kompanijama u Dubaiju.



Danilo Savović, inače je rođeni Beograđanin, a u Dubai Marini živi sa svojom suprugom i unazad tri godine radi u građevinskoj kompaniji. Baš kako bračni zavjeti i nalažu, omiljenu Lino ladu podijelit će upravo s njom.



Ahmed Shoaib s naslovne fotografije, dolazi iz Egipta, ima 30 godina i od nedavno živi u Dubaiju gdje radi kao kao grafički dizajner. Posebno je zanimljivo da je prvi puta došao kao turist i sasvim slučajno mu je ponuđen posao. Živi zajedno sa prijateljem u jednom od najviših zgrada na svijetu Princess Tower-u i to na 82. katu. Prednost ovog života na „visokoj nozi“ je barem nekoliko stupnjeva niža temperatura - odličan način da se izbjegnu pustinjske vrućine.   



:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.