Moj profil

Kuhinje u industrijskom stilu kao odabir za one odvažne - jeste li među njima?

Industrijski stil uglavnom je zastupljen u gradskim, urbanim sredinama i češće ga nalazimo u stanovima nego u kućama. Prati ga zanimljiva estetika koju definira nekoliko glavnih karakteristika.

Primjerice, namještaj je jednostavan te se ističe neobrađenim površinama. Koriste se zanimljivi detalji poput rasvjetnih tijela od cijevi i užadi, a metal i cigla su najpoželjniji materijali. Često su prisutni i materijali poput kože i drveta, dok je laminirani parket najčešći odabir za pod. ‘’Ovo je stil za osobe s čvrstim stavom koje ljepotu pronalaze u apstraktnom. Cijene nešto novo i drugačije, a stare i nedovršene predmete znaju iskoristiti kao zanimljivu dekoraciju’’, objašnjava Andrea Hess, industrijski dizajner iz Namještaja Mima.

Evolution: Espirit Antracit

Jednu od kuhinja koje pripadaju ovom stilu možete pronaći u ponudi Mima salona. Model Evolution predstavlja vrhunac luksuznog minimalizma i pravi je odabir za one odvažne. Profinjenost je postignuta spojem velikih zidnih obloga i radne ploče u dekoru crnog kamena koji je nadopunjen paralelnim repetitivnim linijama profilnih ručkica. Dominacija tamne boje je ublažena svijetlim detaljima poput kromiranog korita i slavine, a tu je i ambijentalna rasvjeta za lakše snalaženje. Ovaj model kuhinje zahvalan je za održavanje jer velike površine fronti u mat antracit sivoj nijansi eliminiraju brigu o nečistoćama. Odabirom ove kuhinje definitivno pokazujete smjelost i odlučnost.

Desire: Espirit Black XT

Kontrastnom kombinacijom boja i glatkim frontama elemenata s neprimjetnim ručkicama postignuta je sofisticirana jednostavnost ovog modela kuhinje. Čvrstoća klasičnih materijala drva i metala glavni je razlog zašto se stalno vraćamo industrijskom stilu, a ona je prisutna i ovdje. Atraktivna mat crna boja u antifinger materijalu olakšava njezino održavanje te dobivate kuhinju koja zadovoljava i estetske i funkcionalne zahtjeve. Iako kuhinjom dominira crna boja, jednoličnost modela je ipak izbjegnuta radnom pločom u boji svijetlog drva koja daje dinamičan kontrast baš poput jin-janga.

Dodatne savjete o uređenju kuhinja potražite ovdje ili posjetite neki od Miminih salona namještaja. Tamo će vas dočekati sigurne ruke stručnjaka koji će vam objasniti što sve trebate uzeti u obzir pri planiranju vaše nove kuhinje.

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.