Moj profil

Malo više ajvara

Blaga, ljuta ili extra ljuta - tradicionalna delikatesa našeg podneblja jednostavno nas podsjeća, gdje god krenuli, znamo odakle dolazimo.

Samo 100 g Podravka Ajvara osigurava dnevnu dozu potrebnog vitamina C, jer sadrži vitamine i minerale dobivene od paprike i patlidžana... a začinski dodaci i ulje, daju mu posebnu aromu.

Već po otvaranju staklenke zagolicat će maštu kulinarskim idejama, jer osim ugodnog mirisa, od kojeg se naćule sva osjetila, svakom će jelu dati ugodnu domaću notu.

Karolina nam u video receptu koji stiže iz Češke, nudi inspiraciju za juhu od koje nećete dobiti ni grama, a unijet ćete u svoj organizam puno zdravih tvari.

Oplemenit će umake, gulaše, variva i guste juhe. Briljirat će u kanapeima i sendvičima, nadopuniti nadjeve i rolade upravo onim što je nedostajalo, a što se tiče roštilja i ajvara – to je posebna tema...

Kušali smo ga uz jaja i uz pomfrit, a dogodilo se da smo ga u nedostatku vremena u prekratkoj pauzi za ručak, jednostavno namazali na kruh. Znamo, znamo... nismo otkrili toplu vodu, ali smo zato otkrili fantastičan okus, koji možemo ukomponirati u jela iz zbilje i iz mašte.

Blaga, ljuta ili extra ljuta - tradicionalna delikatesa našeg podneblja jednostavno nas podsjeća, gdje god krenuli, znamo odakle dolazimo... iz plodne zemlje žitnih polja, bogatih njiva, prepune mirisa i okusa rodnog kraja.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.