Moj profil
Murtela – Cool Chef mjeseca travnja
Murtela – Cool Chef mjeseca travnja

Murtela – Cool Chef mjeseca travnja

Titulu Cool Chefa za mjesec travanj zasluženo smo dodijelili murteli. Kao što MiraLi kaže: Ima nešto "ono" što je izdvaja od drugih.


Pregledom njenih sadržaja odluka je bila jednoglasna. Cool Chefica za travanj je murtela!

Za sebe kaže da je amaterka, ali se iz do sada objavljenih recepata to nikako ne bi dalo zaključiti. Naime, "gastarbajterica" iz Danske obožava plodove mora i buzaru pa je većina objavljenih recepata posvećena ribama, školjkama, škampima... Osim što isprobava vlastite nove kreacije, murtela je svim Coolinaričarima otkrila i recepte iz obiteljske baštine (Babina sarma, Paštašuta na pomidore, Kokoš na divljač), a svim "pinjoobožavateljima" otkrila je i nekoliko recepata s tim orašastim plodovima (Lagane polpete, Losos ispod pokrivača, Krumpir s pinjolima, Zapečena piletina s ciklom, Na zrnima graška, Omlet sa začinskim biljem) i time pokazala maštu kod pripremanja jela.

U receptu Piletina s paprikom i prošekom podsjetila je da osim kuhanja postoji i dodatna dimenzija - posluživanje hrane: "otiđite u kupaonu, odjenite se i uredite stol." 🙂

Uredništvo je posebno oduševio recept Palenta Coolinarika koju je pripremila u crvenoj vatrostalnoj posudi u obliku srca.

Ideja joj ne nedostaje pa kad joj je i frižider prazan, večera neće izostati (Večera iz praznog frižidera).

Čim objavi novi recept, komentari se samo nižu i pohvale sa svih strana stižu. MiraLi, Cool Chefica siječnja je obožava: Imaš nešto "ono" što te izdvaja od drugih. Imam u čemu uživati, a iskreno da kažem gradivo za učenje je tu, tako volim njene recepte jer me provociraju i samo kažu "probaj, ne boj se, nisam težak, a tako sam lijep za probati".

Ne samo da super kuha, već super i slika pa je većina murtelinih recepata opremljena i slikom koje pobliže dočaravaju umjetnost na tanjuru za koju je svaki put uložen maksimalan trud. Komentira, tagira i svojim aktivnim sudjelovanjem svakodnevno obogaćuje sadržaj Coolinarike. Sve čestitke od Uredništva!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.