Moj profil

Neodoljivi brzi zalogajčići za blagdanska druženja

Vjerujemo da i vi ovih dana osjećate miris „blagdana“ u zraku i da su krenule lagane pripreme za druženja s prijateljima i obitelji u toplini domova

Umjesto večeri na otvorenome, zimski dani zovu na okupljanja u zatvorenom, a intimnost vašeg doma učinit će takvo druženje zasigurno još i opuštenijim. Dolaze li vam prijatelji u posjet ili manje društvo na čašu vina, donosimo vam prijedlog idealnih zalogajčića za baš svako druženje.

Maleni zalogajčići, finger food, neće vas opteretiti s velikim kuhanjem nakon napornog poslovnog dana, a biti će odličan zalogaj osobito za večernja okupljanja. Bilo da se radi o toplim ili hladnim, slatkim ili slanim zalogajima, njihova je priprema jednostavna i brza, a sa malo više vremena posvećenog ukrašavanju i maštovitom posluživanju, bit će to uz rapsodiju okusa za nepce i prekrasan doživljaj za oči. Servirani na velikim pladnjevima, takvi se zalogaji mogu jesti rukama i obično su veličine jednog ili dva zalogaja.

Osim brusketa ili tortilja, različitih ražnjića od povrća,namaza i pašteta, ima i jednostavnijih načina da poslužite ukusne zalogaje koji su već pripremljeni! Donosimo vam nekoliko vrlo praktičnih i ukusnih prijedloga brzih zalogaja.

Mini zalogaji sa salamom ili namazom

Već gotovo pripremljeno predjelo zasigurno je najpraktičnije rješenje za dolazak vaših gostiju. Učinite ga malo neobičnijim, tako da poslužite već gotovi mix, poput Deluxe Grčkog predjela koji u sebi već sadrži fini namaz, nekoliko različitih vrsta sireva, masline, papričice, sve što je potrebno da kušate okuse i mirise grčkih delicija usred zime, a možda se u vašim razgovorima i prisjetite zajedničkih ljetovanja ili smislite planove za ona koja tek dolaze.Uz to na pladanj možete dodati i ostalih različitih vrsta salama, kobasica ili pršuta, te sireva. Poznate talijanske salame, poput Jamon Serrano nareska koji je dozrijevan minimalno 16 mjeseci, ili našeg nadaleko poznatog Dalmatinskog pršuta koji je dozrijevan minimalno 18 mjeseci, možete pripremiti posložene na pladnju ili već narezati na sitnije komadiće i pripremite mini zalogaje. Razrežite tost ili brusketu na manje komadiće prigodne za jedan do dva zalogaja i namažite ga tankin slojem finog Deluxe Maslaca s Camargue morskom soli te poslažite po volji salamu, pršut ili Deluxe Mature Cheddar sira sa začinom, dodajte komadić mini rajčice i mini-zalogaj je spreman!

Osim salama, svakako je odličan zalogaj i samo zalogaj od sira sa začinima Wensleydale s brusnicama i borovnicama ili Deluxe White Stliton sa šampanjcem, uz koje možete poslužiti finu čašu bijelog ili crnog vina ili za one izbirljivije šampanjac ili pjenušac.

Od ostalih namaza, uz bruskete možete poslužiti i različite paštete, od ribljih do mesnih, kao i već gotove pripremljene namaze za bruschette s različitim okusima rajčice i sira, pikantnijih okusa ili blažih verzija. Svakako, postoje namirnice koje se baš odlično sljubljuju u okusima, poput Deluxe namaza od gljiva i patlidžana, uz koje izvrsno ide i svježa rajčica rezana na tanke ploškice ili na sitne kockice. Kombinacija ima bezbroj, a granica je jedino vaša mašta kao i afiniteti vaših gostiju.

Slatki zalogaji za slatke razgovore

Iako često razmišljamo o mini zalogajima i finger food-u u različitim slanim varijantama, slatki završetak zasigurno je poželjan na svakom stolu. Čokoladni muffini gotovo su standardni zalogaj koji vole i veliki i mali, no ako želite malo egzotičnijih okusa na vašem stolu, za fine slatke zalogaje predlažemo macaronse, božanstvenu francusku deliciju. Macaronsi su poznati i omiljeni diljem svijeta, a iako se s pravom naziva francuskom delicijom potječu od talijanske riječi maccheroni, što u prijevodu znači fina tjestetina.

Danas najpoznatije macaronse možete pronaći u francuskim slastičarnicama, a izrađeni su od mljevenih badema, šećera i bjelanjaka, dok se nadjev radi od čokolade, voća te ostalih ukusnih sastojaka. Različite boje i punjenja ovog ukusnog i elegantnog zalogaja, koje dolazi obično u pastelnim bojama tijesta, zagolicat će i najizbirljivije nepce.

Za priliku brzih zalogaja i okupljanja danas možete kupiti one već pripremljene, poput Deluxe Premium makaronsi. U jednom pakiranju dolazi čak 12 makaronsa, a okusa je toliko da ćete poželjeti probati baš svaki od njih: tamna čokolada i malina, čokolada i kruška ili pak limenta i mango te marakuja. Prefini završetak okusa sa notom slatkoga

Bez obzira na koji od prijedloga za brze zalogaje se odlučite, u Lidlu možete pronaći Deluxe ponudu za pripremu svih vrsta brzih i finih malih zalogaja.   

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.