Moj profil

Pogledajte divne minimalističke kuhinje koje slijede pravilo ‘’manje je više’’

Minimalizam se posljednjih godina sve više proširio te je danas jedan od najpopularnijih stilova pri uređenju doma. Odlikuju ga ravne linije i namještaj bez suvišnih detalja i dekoracija.

Pravilo ‘’manje je više’’ je misao vodilja pri odabiru namještaja koji odgovaraju ovom stilu uređenja, a ista je situacija i kad je riječ o kuhinjama. Paleta boja je pretežito crno-bijela. ‘’Minimalist će sve pojednostaviti. Stavlja fokus na ono bitno, ne podnosi puno stvari u prostoru. Ljubitelji su jednostavnosti, reda i čistoće. Biraju ravne linije i svijetle, neutralne boje. Manje stvari u prostoru daje nam veći osjećaj slobode. U minimalističkom prostoru lakše razmišljamo, bolje se fokusiramo jer nam višak stvari ne oduzima pažnju’’, pojašnjava Tina Klapčić, senior dizajnerica iz Namještaja Mima.

Evolution: Espirit Antracit + Espirit White + Espirit Black XT

Kao dio najnovije linije Evolution iz Mimine ponude, ovaj model odiše modernošću i minimalizmom. Trendi siva boja s crno-bijelim visećim elementima i čiste linije mat fronti s lakoćom se uklapaju s drugim namještajem širokog spektra boja. Jednostavnost dizajna postignuta je inovativnim gola profilom na frontama koji zamjenjuje klasične ručkice, a zahvaljujući jednostavnom principu otvaranja osigurava se duži vijek kuhinje. Kod planiranja visećih elemenata, Mimini stručnjaci preporučuju izradu dva niza elemenata kako biste maksimalno iskoristili prostor. A kombinacijom različitih dubina elemenata olakšan je doseg svih namirnica.

Purity: Purity + Elegance Beige

Kuhinja Purity odiše elegancijom i pravi je primjer kako minimalizam može izgledati jednostavno i profinjeno. Bijela boja gornjih elemenata u visokom sjaju, u kombinaciji s mramornom ili drvenom radnom površinom, učinit će prostoriju modernom i prozračnom. Promišljenim odabirom osnovnih i dodatnih elemenata ovisno o potrebi vašeg prostora, dobit ćete ne samo predivnu kuhinju već i funkcionalan prostor za kuhanje. Diskretan dizajn ove kuhinje sadrži „J“ ručkice i soft close mehanizam.

Espirit: Espirit White + Elixir Matte Grey

Čiste linije, ravne fronte i neutralne nijanse odlikuju ovaj model koji će zadovoljiti sve ljubitelje minimalizma. Premda minimalizam nije lako postići, uz odabir visokokvalitetne iverice u osnovnim bojama i matt finišu – Elixir Matte Grey i Espirit White, ovdje je perfekcija nadohvat ruke. Kuhinja se sastoji od elemenata kolona s uređajima, klasičnih gornjih i donjih elemenata za pohranu, kao i funkcionalnog otoka s ugrađenim šankom koji istovremeno spaja i odvaja tlocrt open space prostorije. Ovaj model kuhinje dolazi s ručkicom Hexi u raznim završnim obradama, a radnu ploču i zidnu oblogu možete odabrati u stilu kamena – Grey Mune Arpa.

Desire: Espirit White

Ako je vaš stambeni prostor manje kvadrature, minimalistički model Desire kuhinje idealno je rješenje za vas. Premda je opremanje manjeg prostora izazov, jednostavan linijski model u bijeloj boji najbolji je odabir u takvoj situaciji. Gornji podizni elementi bez ručkica skladno se nadovezuju na donje elemente s ručkicama, a otvorenim visokim elementima iskorišten je svaki centimetar prostora koji obično ostaje neiskorišten. Kuhinja poput ove dokaz je da se i u malom prostoru može postići praktičnost bez odricanja od estetike.

Dodatne savjete o uređenju kuhinja potražite ovdje ili posjetite neki od Miminih salona namještaja. Tamo će vas dočekati sigurne ruke stručnjaka koji će vam objasniti što sve trebate uzeti u obzir pri planiranju vaše nove kuhinje.

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.