Moj profil

Popsicle kokteli - ljetni cooleri nad coolerima

Okušajte se u pripremi popsicle koktela ili poptailsa, ludo zabavnih, ukusnih i osvježavajućih ljetnih kreacija koje su cool križanci sladoleda na štapiću i koktela.

Bez sumnje popsicle kokteli, najcooleri među coolerima, bogatog sunčanog okusa koji osvježavaju poput morskih valova, prijaju bilo kada i bilo gdje. U njihovu grickanju, lizanju i pijuckanju možemo uživati dok soliramo s knjigom u hladu, zagrljeni uživamo u zalasku sunca ili partijamo s društvom.

Jednostavnije ne može!

Za svoj prvi, tako jednostavan, a tako ukusan popsicle koktelnapravite pire od voća po želji (možete ga aromatizirati i nekim alkoholnim napitkom!), stavite ga u kalupe za sladoled na štapiću ili obične čašice od jogurta te ostavite u zamrzivaču (nakon sat vremena dodajte štapiće!).


Dvije ljubavi sladoled na štapiću i koktele ujedinite u savršen popsicle koktel. 

Nakon otprilike 5 sati (ako ste nestrpljivi, zamrznite ih navečer!) izvadite ih i servirajte okrenute naopačke u čašama s pjenušcem, primjerice talijanskim proseccom, nekim desertnim vinom ili likerom.

Ako ste uživali u svom prvom uratku, iskušajte i konkretniji, ali još uvijek jednostavan recept za popsić koktel s lubenicom.

Priprema, pozor, poptails party!

Nakon što ste svladali abecedu, nastavite s usavršavanjem kako biste što prije mogli organizirati i pravi party s ludo zabavnim i turbo osvježavajućim koktelima koji na radost svih, umjesto iz shakera, u čaše uskaču upside down stilom direktno iz zamrzivača. Korak po korak, za početak u zamrznutu cool verziju na štapiću pretvorite klasični koktel margaritu

i tipičan ljetni voćno-alkoholni napitak sangriju.

Naravno, kako ćete već nakon svojeg prvog pravog poptailsa i vi i vaši prijatelji poželjeti još i još okusa, proširite svoj repertoar popsićima od votke i bobičastog voća



te još pokojim osvježavajućim i za uživanje poticajnim lizalicama za odrasle u stilu neizostavnih mojita i bellinija

koji tako savršeno sljubljuju sočno voće s proseccom ili kojim drugim pjenušcem te primjerice rumom i džinom. No, ako nemate vremena ili volje za pripremu home-made popsicle koktela, ne očajavajte. Vjerovali ili ne, vaš poptails party može ući u povijest nezaboravnih druženja i s kupovnim voćnim sladoledima koje, baš kao i one domaće, servirajte u čašama s pjenušcem, domaćim prošekom ili kojim vam god alkoholnim ili bezalkoholnim napitkom drago.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.