Moj profil

Saveti za negu kose (Pravilno pranje kose)

Vasu kosu ugrozavaju godine, stres, klimatske promene,neadekvatna nega,cesto farbanje i losa ishrana. Bezivotna i suva kosa i ne izgleda ni lepo ni mlado.

*****Saveti za pravilno pranje kose*****

-Slobodno perite kosu svakoga dana-

Kada bi vam neko rekao da ne bi trebalo da se umivate svakoga dana da ne biste ispostili lice, sigurno bi ste tu osobu zauvek otpisali kao savetodavaoca.A opet, vecina zena iskreno veruje da taj savet vazi kad je rec o kosi.Naravno, nisu u pravu.Svaka vlas je mrtvo tkivo,.ziv je samo koren vlasi, a on je smesten u kozi poglavine.Zato slobodno perite kosu svakoga dana,imajuci u vidu da dugoj kosi ne prija guzvanje pri pranju, a da kosi u principu ne prijaju vreli tretmani-feniranje,vrele papilotnr,aparati za peglanje i slicna pomagala.

-Mokra kosa je osetljiva-

Ne trljajte  mokru kosu peskirom,vec upijte vlagu blagim pritiskom frotira.Vlaznu kosu nemojte cesljati cetkom,vec cesljem sa sirokim zupcima.Bolje je kosu rascesljati pre pranja.

-Odaberite sampon-

Sampon ima vaznu ulogu u njegovanju kose. Los izbor moze da nagrize i isusi neznu kozu temena.Za suvu kosu idealni su samponi sa ekstratom semena cicka a kod masne kose pomoci ce sampon od alge i breze. Ako imate perut,korisite sampon s ekstratima kamilice i smreke.Za normalnu kosu i zdravo teme upotrebljavajte sampon od ruzmarina, koji pospesuje rad krvotoka.

-Dobro isperite kosu-

Kosu dobro isperite od svih preparata. Ispirajte je sve dok vam kosa ne skripi pod prstima.Najbolje je da poslednji mlaz vode kod ispiranja bude hladan. Tako se otklanja postojeca perut i redukuje nastajanje nove.Ispiranje je veoma vazno jer proizvodi za oblikovanje opterecuju i brze maste vlas, to utice na volumen kose.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.