Moj profil

Šest modela kuhinja i šest različitih stilova – koji vi birate?

Kada vidite lijepo uređenu kuhinju često ne razmišljate o tome kojem stilu ona pripada. No, upravo je prepoznavanje stila kuhinje važno kako biste znali što zapravo vi želite u svom domu.

Premda neki stilovi mogu biti slični, ipak se dovoljno razlikuju da vam se jedan svidi više od drugog. Kako bismo vam pomogli da definirate koje je vaše stilsko opredjeljenje kad je riječ o kuhinjama, u nastavku donosimo šest modela kuhinja iz asortimana Namještaj Mima koje ujedno predstavljaju šest stilova. Možda baš sebe pronađete u nekom od njih i otkrijete svoju kuhinju iz snova.

Evolution

Evolution je najnovija linija dizajnirana u vlastitoj proizvodnji tvornice namještaja ‘’Namještaj Mima’’. Ovi se moderni modeli ističu “gola” profilima na korpusu i besprijekornim ravnim linijama koje odišu elegancijom. Njene značajke i noviteti omogućuju vrhunske modele prema najnovijim trendovima koji će zadovoljiti potrebe funkcionalnosti vaše kuhinje.

Ako ste shvatili da je elegantan stil ono čemu težite pri uređenju interijera, onda postoje velike šanse da vam se upravo ovaj model najviše svidi. Elegantan stil podrazumijeva neutralnu paletu boja u svim prostorijama koja se kasnije nadopunjuje luksuznim i profinjenim materijalima i detaljima.

Riječ je o kuhinjskim modelima u nenametljivim nijansama, poput sive ili bež, koji pritom imaju poneke luksuzne detalje poput bijelih fronti visokog sjaja, mramorne radne ploče ili korita i slavine u zlatnoj boji.

Espirit

Espirit linija nudi široki izbor boja, dekora i radnih ploča uz koji ćete bez problema složiti svoju idealnu kuhinju i biti u korak s trendovima. Ovdje ćete pronaći kuhinje vrhunske kvalitete i trajnosti te rješenje za svaki prostor kuhinje.

Trendi stil u ovom slučaju obuhvaća elemente koji su trenutno popularni u dizajnu i uređenju kuhinja. Primjerice, upečatljivo meka zeleno-siva boja u kombinaciji s metalom ili zlatom prostoru daje sofisticiranost. Također se koriste i tamniji tonovi plave, pa i crne, pogotovo kada se želi naglasiti određeni dio interijera.

U kuhinjama su popularni i otvoreni poličari, kako bi vam sve bilo nadohvat ruke. Stoga, ako volite biti u korak s trendovima, ovo je model koji bi mogao ispuniti vaše želje.

Amelie

Odaberete li liniju Amelie, odabrat ćete kuhinju s karakterom. Ova linija predstavlja ljepotu i eleganciju klasičnog dizajna. Popularni rustikalni utori na frontama suptilnih nijansi i upečatljive ručkice dat će toplinu vašem domu.

Poznato da je da ljubitelji klasičnog stila traže bezvremenske komade namještaja, tople boje te pokoji raskošni ili vintage detalj. Kad je riječ o odabiru idealne kuhinje, tu do izražaja dolazi vaš profinjen i istančan ukus jer želite namještaj koji predstavlja ‘’vječni stil’’.

Zato u ovom dizajnu kuhinja najčešće viđamo fronte s urezima, ostakljene elemente, ručke u zlatnoj, brončanoj ili boji mjeda, ali i police koje često nose najdraže šalice, zdjelice i dekore.

Desire

Desire je linija kuhinja koja je savršeno pronašla zajednički jezik jednostavnosti i elegancije. Ovdje će se pronaći svi oni koji žele neutralan i jednostavan model kuhinje, no istovremeno kuhinju na koju možete dugoročno računati.

Jednostavan model kuhinja odlika je i industrijskog stila, što Desire stavlja na prvo mjesto najpoželjnijih modela kuhinja kad je riječ o ovom stilu uređenja. On je karakterističan za mlađe generacije, stanove i urbane sredine. Osobe koje preferiraju industrijski stil ljepotu pronalaze u apstraktnom te cijene nešto novo i drugačije.

Jeste li vi među njima?

Carisma i Gloss

Tražite li nešto originalno za svoj kuhinjski prostor, linije Carisma i Gloss svojom ponudom boja i dekora to će vam sigurno omogućiti. Ove se linije prilagođavaju modernom stilu života i pružaju vrhunsku funkcionalnost, stoga savršeno odgovaraju naturalnom stilu.

Njega karakteriziraju prirodni i zemljani tonovi, a kod upotrebe materijala koriste se prirodne tkanine poput pamuka, platna i lana, kao i sirovo ili obrađeno drvo i kamen. Kuhinje u ovom stilu pružaju umirujuću i toplu atmosferu koja se uglavnom postiže dekorom u imitaciji drva i zidnim oblogama u sličnim nijansama.

Purity

Linija Purity predstavlja minimalizam. Svi oni koji vole jednostavne modele kuhinja u ovoj će liniji pronaći odgovarajući sastav. Linija se ističe zaobljenim, “J” ručkicama i visokim sjajem.

Minimalizam se posljednjih godina sve više proširio, te je danas jedan od najpopularnijih stilova pri uređenju doma. Odlikuju ga ravne linije i namještaj bez suvišnih detalja i dekoracija. Pravilo ‘’manje je više’’ je misao vodilja pri odabiru namještaja koji odgovaraju ovom stilu uređenja, a ista je situacija i kad je riječ o kuhinjama.

Paleta boja je pretežito crno-bijela i stavlja se fokus na ono bitno jer minimalizam ne podnosi puno stvari u prostoru.

Nadamo se da ste u mnoštvu stilova prepoznali onaj kojem najviše težite. Dodatnu inspiraciju i savjete o uređenju kuhinje potražite na Miminom blogu, a ako imate upit za stručnjaka možete ga poslati našem timu dizajnera.

Promo članak