Moj profil

Sirova svinjetina

Mett je sirova mljevena svinjetina stavljena na pola žemlje i prekrivena nasjeckanim lukom. Poznata je to pivska poslastica koja se ne preporuča onima koji imaju preosjetljive nepce.


Jeste li možda za sirovu svinjetinu? Moram priznati da nisam prvi koji bi uzbuđeno prihvatio ponudu. Razne su tu predrasude. Od sumnje u čistoću strojeva za mljevenje od tih raznih boleština kojima nas plaše, pa do šverca mesom i izbjegavanja veterinara.

Ali kada konobar u najznačajnijoj pivnicu u Düsseldorfu, "Zum Uerige" prođe i nudi "mett", tko bi odolio?! Mett je sirova mljevena svinjetina stavljena na pola žemlje i prekrivena nasjeckanim lukom. Sol i papar stavljaju se po želji. Poznata je to pivska poslastica koja se ne preporuča onima koji imaju preosjetljive nepce. Nije to neka suha, krta svinjetina. Dapače, ima tu dosta masnoće.

I tako sve ono što bih možda u domovini odbio, kod Uerigea halapljivo smažem. Valjda vjerujem u zakone Savezne Republike Njemačke, u taj Hackfleischverordnung, odredbu o mljevenom mesu koja me štiti od neugodnosti. Ustvari najviše vjerujem pivnici Uerige. Oni jednostavno ne mogu sami sebi dozvoliti da mett nije vrhunski svjež. Živjeli!

P.S.
Nije ni Mettwurst, za odbaciti. Lagano dimljena kobasica također se jedan dan smije jesti sirova, ali poslije ju ipak treba kuhati dvadesetak minuta - kaže nasmijani mesar.

Izvor slike: Kochen für Doofe

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.