Moj profil

Slastice u prigodnoj zimzelenoj boji

Ako ste u potrazi za blagdanskim jelovnikom s wow efektom, otkrijte tajne kuhanja i pečenja s matcha prahom koji jelima i slasticama daruje prekrasnu zelenu boju.

Svestrani matcha prah

Osim što je neobično hranjiv i zdrav (prebogat je antioksidansima!) te je stoga i omiljena baza za brojne zdrave napitke, poput matcha čaja i matcha lattea, matcha prah je i neobično svestran. Stoga se osim u napitcima, odlično snalazi i u brojnim slatkim i slanim jelima koja ne oplemenjuje samo svojim zdravim sastojcima već i posebnim, blagim slatko-gorkim okusom te, zahvaljujući obilju klorofila, i prekrasnom zelenom bojom.

Matcha za krepka jela

Doista, svestrani matcha prah slaže se s brojnim krepkim namirnicama, primjerice različitim povrćem te rižom i jajima, a kako je vrlo jednostavan za primjenu, s 1 čajnom žličicom praha i bez nekog posebnog recepta svoja uobičajena jela možete pretvoriti u još zdraviji i, naravno, maštovitiji obrok.

Matcha prah jelima i slasticama daruje prekrasnu zelenu boju idealnu za blagdanski jelovnik s efektom.

Matcha prah, primjerice, možete umiješati u različite umake i preljeve za lisnate i povrtne salate, u rižota, jela od jaja, curryje, popečke te krepke umake za mesna i povrtna jela.

Primjerice, za umak za rižu, perad, kuhano povrće ‒ kelj ili brokulu, ribu ili morske plodove kremasto izmiješajte 1 čajnu žličicu matcha praha s 200 ml kokosova mlijeka.

K tome, matcha prahom možete obojiti i obogatiti i različite domaće kruhove i peciva, poput primjerice burgera, ali i tjesteninu. Kako i na coolki postoje recepti s matchom, svakako kušajte kruh s matchom i sezamom te zelenu tjesteninu, fetuccine.

Matcha za zelene slastice

Zelena matcha neodoljiva je i u slatkim kreacijama te se, primjerice, savršeno nadopunjava s tamnom, a posebno bijelom čokoladom, marcipanom, mliječnim proizvodima, orašastim plodovima, posebno pistacijima, te brojnim voćem od jabuka, grožđa i krušaka do citrusa i egzotičnog voća.

Stoga je dobrodošla i u slatkoj kuhinji te je, baš kao i u mnoga krepka jela, možete umiješati u pudinge, kreme, voćne salate te tijesto za muffine ili brownie i biskvite poput mramornog kolača. Iako slastice „pozelenjene“ od matcha praha ‒ kolači, keksi, rolade i torte i sladoled ‒ izazivaju wow efekt tijekom cijele godine, one su posebno dobrodošle u vrijeme Božića i Silvestrova.

Stoga svoje omiljene sitne kolačiće ili kekse umjesto uobičajenom glazurom, ukrasite prigodnom zelenom, za koju kremasto izmiješajte 120 g šećera u prahu, 1 čajnu žličicu matcha praha i 60 ml kokosova mlijeka ili ispecite ljupke zelene matcha kekse s maslacem ili s bijelom čokoladom te matcha kuglice. Prava mala remek-djela koja zaslužuju svoje mjesto na blagdanskim stolovima su i matcha cheesecake, te maštovite zelene rolade, s narom i bobičastim voćem.



:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.