Moj profil

Što kaže Tik Tok za 2023.

Društvene mreže, pogotovo Tik Tok, zamijenile su slavne chefove, tv emisije i promidžbe prehrambene industrije, u stvaranju novih gastro trendova.

Društvene mreže su postale glavnim izvorom novih food trendova. Prva među svima Tik Tok, mjesto na kojem mlađi od 25 godina razmjenjuju ideje o svemu i svačemu, a pogotovo o hrani. Zaviriti na Tik Tok odgovara putovanju u budućnost.

Nakon desetljeća proslavljenih chefova na televizijskim ekranima, koji su kuhali koristeći tehnike i pomagala, te nedostupne sastojke, koje su ostali smrtnici sanjali, društvene mreže odigrale su ulogu demokratske revolucije. Osim što su zamijenile mame i bake, djedove i tetke, od kojih smo mi, starija generacija, učili. Tik Tok ne traži da budeš savršen i nedostižan, te da tvoja kuhinja budu super opremljena, naprotiv, svatko može postati food zvijezda.

Da Tik Tok nije samo gomila klinaca, koji ne znaju ništa o hrani, trebamo biti pošteni i spomenuti recepte koji su izvrsni i koje vrijedi probati.

Recepti koji su na Tik Toku postalni viralni, imaju moć da ih prije ili kasnije, bez obzira na bedastoću namirnica i završnog rezultata, zaželimo isprobati.

«Jelly drink» je savršen primjer recept za totalne neznalice, koji je sakupio desetine tisuća vizualizacija i lajkova. Dovoljno je uzeti gumene bombone, pazeći da su svi iste boje, staviti ih u čašu i preliti vrućom vodom. Treba miješati dok se bomboni skroz ne rastope, a nakon toga staviti čašu u hladnjak na nekoliko sati. Smjesa će se stvrdnuti, jer bomboni sadrže želatin. Nakon toga ulite mlijeko u čašu pa slamčicom bockajte želatinu tako da u nju počne ulaziti mlijeko. Vrlo dojmljiv vizualni efekt, za okus nisam sigurna!

Ako vas «jelly drink» ne inspirira, možete probati s najdosadnijim napitcima za doručak. Netko se sjetio da proba pomiješati kavu i sok od naranče!?

Već nekoliko godina na Tik Toku su omiljene daske na kojima se servira hrana. Prije otprilike godinu dana u modi su bili sirevi uz svježe i suho voće. Trenutno ide daska s maslacem!? Ovaj posljednji treba biti hladan, ali ne previše kako bi se mogao razmazati u debljem sloju. Na maslac treba posuti sol, papar i druge začine po želji, malo luka, peršina, korice limuna, meda i svega što vam se nađe pri ruci i što vam je po želji. Na kraju je dovoljno komadom kruha grabiti maslac s daske.

Tjestenina je jedna od omiljenih namirnica vrlo jednostavna za pripremu. Prošla virtualna godina je počela s «penne alla vodka». Dogodilo se da me znanci često pitaju kako ih pripremaju Talijani. Trenutno je u modi «tjestenine s limunom», mada najveća pomama vlada za «pasta chipsom», kratkom tjesteninom koja se skuha, lagano začini i isprži. Jede se kao grickalica uz različite umake.

Da Tik Tok nije samo gomila klinaca koji ne znaju što bi od obijesti i koji hranu koriste za zabavu i lajkove, trebamo biti pošteni i spomenuti recepte koji su stvarno izvrsni i koje vrijedi probati. Probala sam odlična jaja s pestom, koja se pripremaju tako da se na tavu stavi žlica pesta i na njemu isprži jaje na oko. Sir feta ispečen s začinima u pećnici, kojim kasnije možemo začiniti tjesteninu ali i ne, također ima svojih ozbiljnih pristalica.

Na najmlađoj društvenoj mreži možemo, osim toga, naučiti kako sami napraviti mlijeko od krumpira, lako oguliti avokado, postići mekani i svilenkasti pire.

Također, ne smijemo zanemariti utjecaj koji društvene mreže imaju na izbor sastojaka i proizvode određene prehrambene tvrke, koji u nekoliko tjedana postanu viralni. Zasad ih je nemoguće predvidjeti.

Prehrambena industrija bdije i nada se da će upravo njihov proizvod postati neizostavnim sastojkom nekog novog Tik Tok trenda.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.