Moj profil

Svestrane krem juhe

U našem kućnom jušnom baru nikad ne smije nedostajati spasonosnih krem juha koje ne samo da se brzo i jednostavno kuhaju, već se mogu obogatiti zanimljivim dodacima i pretvoriti u novu jušnu kreaciju ili iskoristiti za pripremu drugih jela.

Krem juhe ne samo da su jako ukusne već su i vrlo svestrane, pa se mogu koristiti i za pripremu različitih drugih jela poput umaka, povrtnih i mesnih variva ili složenaca.

Tako krem juhama iz vrećice savršeno pristaju klasični, ali uvijek dobrodošli dodaci, vrhnje, vrhnje umućeno sa žumanjkom, popečene kockice kruha te kuhana tjestenina, riža, kaše, okruglice ili knedle. Krem juhe vole i nasjeckano ili usitnjeno svježe, kuhano ili konzervirano povrće, pa i voće te različite popečene sjemenke i orašaste plodove, ali i kockice tofua.

Svestrane i ukusne krem juhe mogu se koristiti i za pripremu umaka, povrtnih i mesnih variva ili složenaca.

One se osim sa solju i paprom mogu dodatno začiniti i ostalim začinima te suhim i svježim začinskim biljem, misom i soja umakom, ali i vinom, konjakom ili šerijem. Primjerice, Podravkine krem juhe od gljiva, vrganja ili šampinjona postat će drugačije i posebne uz dodatak kuhane kaše od heljde ili ječma; popečenih bučinih sjemenki i bučina ulja ili pesta od oraha, češnjaka i mažurana.

Krem juha od rajčica s kozicama

Klasična i savršeno ukusna Podravkina krem juha od rajčice zasjat će novim sjajem i okusom doda li joj se domaći ili kupovni pesto od svježeg bosiljka; nasjeckani mladi luk i češnjak ili na kockice narezani zreli mango i naribani svježi đumbir.

Krem juha od koprive

Nadalje, Podravkinoj krem juhi od brokule savršeno će pristajati cvjetići blanširane cvjetače ili komadići dimljenog lososa i popečni pinjoli, ali i mješavina povrća iz konzerve, kukuruza, graška i mrkvice, a Podravkinoj krem juhi od šparoge ploške kuhanih jaja; poširana jaja ili pak komadići šunke popečene na maslacu.

Inspiracija s višestrukom primjenom

Juhe možete oplemeniti različitim ukusnim dodacima:

  • dodatkom prepečenih kockica kruha pokapanih maslinovim uljem
  • dodatkom narezanih svježih začina
  • dodatkom komada ribe, kozica i sl.
  • dodatkom komadića mesa, kobasica, hrenovki i sl.
  • pretvaranjem juha u umake koje će te poslužiti uz:
  • pečeno, poširano ili kuhano jaje,
  • fini komad kuhanog ili pečenog mesa,
  • mesnih okruglica od mljevenog mesa u umaku od rajčice,
  • njoke, razne vrste tjestenina odjevenih divnim kremastim umacima ili kao umak iznenađenja u pripremi lazanja, canellona, punjenih palačinki i sl.

Kombinirajte, dodavajte, igrajte se, oplemenjujte i uživajte.
Velika pomoć ovih divnih juha u kreiranju novih, brzih, nutritivno savršenih jela, kremastih juha, variva i umaka kao savršenih priloga glavnom jelu.

Krem juha od špinata s krutonima i mozzarellom

Ponestane li vam kulinarskih ideja, a pri ruci imate Podravka krem juhe, posegnite za kreativnim receptima u sklopu ove "kremaste" Coolerice!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.