Moj profil

Torta od tofua i čokolade

U Zalogajčeku, malom vegetarijanskom restoranu u Varaždinu, u ponudi je božanstvena torta od tofua i čokolade. Iako je priprema brza i jednostavna, potrebno je daleko više truda i sastojaka da na nepcu ostave očaravajući trag.

U ponudi Zalogajčeka, vegetarijanskog restorana u centru Varaždina (Franjevački trg 1), je i božanstvena torta od tofua i čokolade. Iako se priprema vrlo jednostavno i brzo, na samom je vrhu moje top-liste slastica i uz sam bok kolača za koje treba daleko više truda i sastojaka da na nepcu ostave tako očaravajući trag. Zahvaljujući kuharu Darku Aukeru i njegovom receptu, u ovoj torti mogu uživati svi Coolinaričari koji kao i ja obožavaju slatko.

Recept za Tortu od tofua i čokolade

Za podlogu: U 4 šalice soka od jabuke ukuhati 2 šalice cous-cousa te dodati 50 g čokolade u prahu.

Za nadjev: Namočiti 30 g agar-agar listića u 1 dcl vode. Kad nabubri, ukuhati u 1, 5 dcl vode, dodati 200 g čokolade za kuhanje i otopiti. Kad se napola ohladi, izmrviti 250 g svježeg tofua i usitniti ga štapnim mikserom. U drugoj posudi istući čvrsti šlag od soje. Odvojiti 4 žlice šlaga za ukrašavanje, a u ostatak lagano umiješati smjesu od čokolade, tofua i agar-agara. (Može se dodati i žlica ruma!)

U kalup za tortu staviti podlogu od cous-cousa, a na to nadjev.

Ostaviti u hladnjaku 2 sata, a zatim ukrasiti šlagom i mrvicama čokolade.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.