Moj profil

Tri sjajne zvijezde mediteranske kuhinje

Znate li na koje se namirnice možemo osloniti uvijek kad poželimo nešto fino i zdravo ili kad nas iznenadi vrijeme, glad ili gosti?

Tri ludo ukusne zvijezde mediteranske kuhinje doista su čarobne namirnice na koje se uvijek, u bilo koje doba dana i godine možemo osloniti. One su tu uvijek kad poželimo ukusan i zdrav obrok, te posebno kad nas iznenadi vrijeme, umor, glad ili gosti. Iako smo ih jeli stotinama puta, uvijek nam prijaju baš kao prvi put, pa su nezaobilazne u svim kuhinjama, obiteljskim, "singl", studentskim i vikendaškim.

Volimo ih redom svi, pa su naše fine "posvuduše" podjednako inspirativne i onima koji uglavnom imaju pametnijeg posla od kuhanja i onima kojima je kuhinja prirodno stanište.

Jednostavno, bilo da se držimo recepta ko pijan plota, bilo da ih združujemo prema trenutačnoj inspiraciji s njima nitko i nikad ne može pogriješiti. Bez sumnje, jela od tjestenine, ribe i rajčice naš su omiljeni domaći "fast-food" s čarobnim okusom "slow-fooda".

Brzopotezna ukusna čuda na tanjuru nastaju s Podravka umacima.

Fast-food s okusom slow-food-a

Uživanje u tim malim „velikim“ jelima još je jednostavnije i ukusnije otkad postoji Podravkina mediteranska smočnica puna tjestenine, ribljih konzervi i proizvoda od rajčice. Uz Podravka spaghette, tu su i druge „paste", pipette, fusilli, farfalle i penne, koje nestrpljivo čekaju susret s Podravkinom passatom, pelatima ili koncentratom rajčice.

Salsa ljuta

Umak baza za bolognese

Umak s bosiljkom



Za počasnim mjestom na našim tanjurima uzdišu i fino sjeckane rajčice s kaparima i origanom, bosiljkom i origanom tečešnjakom i peršinom, za čiji savršeni okus ne moramo ni nož zaprljati, ni suzu pustiti.

Ne kuhaj penne bez mene

Brzopotezna ukusna čuda na tanjuru nastaju i s Podravka umacima, primjerice umakom s bosiljkom, umakom sa šampinjonima, umakom bolognese ili bazom za umake s čijim okusima se ne vole kititi samo početnici, već i pravi majstori kuhanja.

Kako tjestenina ljubi i ribu, na volju su nam i slasni komadići i fileti Eva sardine, skuše, tuna i haringe, same ili s povrćem, limunom i rajčicama,te riblje salate poput Dalmatina, Mediterana, Americana i Mexicana, koje su kako s pastom, tako i solo za prste polizati.

Tuna komadi u maslinovom ulju

Spaghetti

Passata

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.