Moj profil

Upoznaj novu Coolinariku!

Coolinarika ti je dosad sa svojih 200.000 recepata pomagala u tome kako nešto skuhati. No tko god se kuhače uhvatio, zna da je kuhanje lakši dio. Ponekad je…

Lakše skuhat nego smislit.

I zato je tu nova, pametnija i ljepša Coolinarika. Zašto je bolja od stare Coolinarike? Kako ti može pomoći smisliti što ćeš kuhati danas? Kako predviđa što bi ti se moglo svidjeti, a kako pomaže u kupovini namirnica? Ne razbijaj glavu, predstavit će ti se sama.

Što je novog skuhala? 

Nova Coolinarika je prije svega pametna aplikacija. Ona te razumije. Zna što želiš. Čak i kad ti ne znaš što želiš. Ona postaje jedno mjesto za sve tvoje prehrambene potrebe, tvoj okusni profil. Uz nju manje vremena trošiš na smišljanje, više na uživanje u kuhanju.

1. Koristi je na svim uređajima 

Nova Coolinarika je brza, točna i praktična. Svejedno joj je na kojem si uređaju jer s njom uvijek sve ide glatko. Dok imaš ekran i signal, imaš i inspiraciju za kuhanje sa sobom. Pritom će te obavijestiti samo o bitnim stvarima. 

2. Pronađi preporuke po svom ukusu 

Coolinarika postaje prava riznica uvijek novih trendova i kvalitetnih preporuka. Ono što preporuča tebi, preporuča samo tebi! A vodi računa i o tome što je u trendu te koje je godišnje doba. Sladoled zimi je super, ali po zdravom razumu Coolinarike, veća je šansa da ćeš na takav recept naići u srpnju. Pruža ti hrpu inspiracije logično grupirane na jednom mjestu. Ti samo opleti po scrollu. 

3. Pretražuj po receptu, jelu, namirnici, složenosti… 

Ne znaš što bi s viškom krastavaca u smočnici? Kuhaj prema onome što već imaš u hladnjaku. Tražiš jelo koje je spremno točno za 15 min kad ti dolaze gosti? Filtriraj jela prema složenosti pripreme. Ne znaš ni odakle krenuti? Prvo pretraži jela, a kad ti nešto zapne za gladne oči, ubodi najbolji recept. 

Koji god tvoj proces u kuhinji bio - samo reci. Coolinarika će ti pomoći u moru opcija upecati pravu ribu. Na tebi je samo da je pripremiš. 

4. Kuhaj jer sada imaš sve

Planiranje je pola posla. Zato je tu opcija shopping liste namirnica. Jednim klikom dodaj sve namirnice koje su ti potrebne za odabrani recept. Proširuj listu, križaj kad je obaviš i lakše prati što ti se vrti u hladnjaku i smočnici. 

5. Izgradi Okusni profil po svom apetitu 

Jednom kad ga sastaviš, poznavat će te gotovo tako dobro kao tvoja baka. Ona zna što voliš jesti, za nju je uvijek pravo vrijeme za ručak. Coolinarika nije baka (barem ne po godinama), no ako joj kažeš koji su ti afiniteti, rado će te častiti finim preporukama. Sve što ti se svidi možeš spremiti u svoje kolekcije koje su poput prave online kuharice. Tako uvijek imaš pristup najdražim receptima. 

A što je maknula s jelovnika?

Iako ih je dugo posluživala na svojim stranicama, neka jela (odnosno funkcionalnosti) će otići u povijest. A sve kako bi ti Coolinarika pomogla lakše se snaći, bolje kuhati i finije jesti. Opcije poput Grupa, Događaja i Foruma više se neće koristiti. Korisničke blogove i Coolerice moći ćeš preuzeti sa svog profila jer se odsad više neće moći stvarati ovdje. Sve stare blogove moći ćeš pronaći još neko vrijeme i prisjetiti se priča koje prelaze granice kulinarstva. 

Možda te zanimaju i…

Kolekcije 

  • Recepte možeš spremiti za kasnije i organizirati ih u Kolekcije (npr. nedjeljni ručak, deserti...). Korisna stvar za lakše snalaženje u moru Coolinarika recepata te brz pronalazak baš onog super recepta koji ti se svidio, ali sad više ne znaš gdje je.

Inspiracija

  • Točno kako joj i ime kaže, ova funkcionalnost je tu kad ne znaš ni odakle krenuti, ili kad želiš provjeriti što je trenutno popularno i u sezoni. Spoj raznih trendova, kulinarskih tema, jela i recepata na jednom mjestu inspirirat će i oživjeti tvoj kulinarski životni stil. Inspiraciju možeš tražiti po receptima, jelima, namirnicama ili kroz blog sadržaj drugih korisnika.  

Recepti 

  • Na novoj Coolinarici postoji mnogo načina da dođeš do savršenog recepta. Nekoliko načina filtriranja imaš već u glavnom izborniku, kako bi ti pretraživanje bilo što brže i jednostavnije. Možda se ručak za danas krije u kategoriji Novi recepti, možda je među Popularnim receptima, a možda u Receptu dana. Svaku od tih kategorija svakodnevno ažuriramo, stoga uvijek možeš pronaći nešto novo. 

Jela 

  • Znaš ono kad gledaš recept za sarmu pa se pojave pitanja? Je li to točno ono što tražiš? Ima li neki bolji recept ili možda samo drugačiji? Kreirali smo veliku bazu jela i njih povezali s Coolinarika receptima, pa tako sada možeš istraživati što kuhati na novi način. Možeš pogledati sve recepte za cheesecake s jagodama, juhu od mrkve, kinesku piletinu i još štošta. Postoji oko 130 glavnih kategorija jela, i još preko 2.000 podkategorija. Ovo je super za sve one koji bi nešto pretraživali, ali ne znaju što upisati u tražilicu. Kad tražiš po jelima, nema puno dilema. Samo klikaš, gledaš, i čekaš onaj “E baš mi se to jede!” trenutak.

Namirnice 

  • Zanima te na koje sve načine koristiti Aceto balsamico i je li zaista ljekovit? Što se sve može napraviti s brusnicama? Ili možda imaš tri sastojka u hladnjaku koja pod hitno treba potrošiti i skuhati? Zato je tu kategorija namirnice. Osim što te informira, ima mogućnost pretraživanja svih recepata i jela prema namirnicama koje upišeš u tražilicu. Ova praktična i brza funkcionalnost neopisivo će ti olakšati život. 

Sezonalnost

  • Ne samo da ti pokušavamo predložiti recepte na temelju onoga što voliš, već zaista pazimo i na to koje je doba godine. Zbog toga ti nećemo nuditi božićne kolače usred ljeta ni inzistirati na domaćoj rajčici zimi - biramo namirnice i jela koja su u sezoni.

Autori recepata 

  • Bez vas ne bi bilo ni Coolinarike. Nova Coolinarika želi da svi znaju za vas, autore recepata. Zato se trudi stalno dodavati nove top liste ljudi koji su napravili najbolji recept za gulaš, domaće muffine, čupavce, ili nešto četvrto. A uz to izdvaja i mlade nade (najbolji autori mlađi od 30 godina starosti), najbolje regionalne kuharice, i sl.

Pretraživanje

  • Jedna od prednosti nove Coolinarike je lakše snalaženje u moru recepata. Kroz tražilicu s novim pametnim filtriranjima možeš vrlo brzo doći do točno onoga što ti treba. Recepte možeš filtirirati po težini pripreme, po vremenu pripreme s obzirom na to koliko ga u tom trenu imaš, po vrsti jela te namirnicama koje već imaš u kuhinji. 

Shopping liste

  • Već znaš da svaki recept ima popis sastojaka potrebnih za pripravljanje. Odsad te sastojke možeš direktno dodati na svoju shopping listu i biti siguran da ti ništa neće nedostajati kad krene kuhanje. Shopping listu možeš pregledavati razvrstano prema receptima ili prema sastojcima te ih križati, dodavati i brisati redom kako ih nabavljaš. A kad god se nađeš u trgovini, svoju shopping listu na Coolinarici uvijek imaš spremnu na mobitelu. 

A zašto više ne postoje…?

  • Grupe i Događaji - neke aktivnosti prirodno su se preselile na društvene mreže, pa tako i grupe i događaji. Zato ovih mogućnosti više nema na novim stranicama Coolinarike.
  • Korisnički blogovi - svi napisani blogovi bit će ti dostupni za pregledavanje, a vlastite ćeš moći i preuzeti. S druge strane, ukida se mogućnost kreiranja novih korisničkih blogova, budući da smo prepoznali da su s vremenom navike većine korisnika usmjerene na neke druge funkcionalnosti.
  • Coolerice - s vremenom se svi po malo okrećemo digitalnom, a isto je i s Coolinarikom. Tako su iz poznatih Coolerica nastale Kolekcije. One su kuharice u digitalnom okruženju - ne zauzimaju fizičkog prostora, uvijek se nadograđuju i mijenjaju, a možeš im pristupiti gdje god se nalaziš. 
  • Forum - forum je bio super hit 2006., čak i 2010., ali u 2020. se nekako više baš i ne koristi. Zato smo se odlučili fokusirati na stvari koje Coolinariku čine Coolinarikom, a to su ideje za ukusnu i zdravu prehranu. Družiti se i dalje možete na našim stranicama društvenih mreža.

Kako do starog sadržaja? 

I što je uopće s mojim starim sadržajima kojih više nema? 

Nema brige, tvoji stari sadržaji - Blog, Coolerice, Grupe i Događaji biti će ti dostupni na zahtjev. Za pristup sadržaju javi se na email: CoolinarikaUrednistvo@podravka.hr.