Moj profil

Kako organizirati dječji rođendan?

Iako sve mame znaju da djeca najviše vole proslaviti svoj rođendan s mnoštvom prijatelja, mnoge od njih hvata panika i pri samoj pomisli na obveze koje ih pritom očekuju. No, zahvaljujući korisnim savjetima sve će mame uspjeti organizirati rođendan iz snova i pritom ostati cool.

Kako djeca najviše vole proslaviti svoj rođendan s mnoštvom prijatelja, udovoljite željama malog slavljenika te organizirajte veliki, bučni i veseli rođendanski party.

S pripremama, naravno, udruženi sa slavljenikom, započnite tridesetak dana ranije. Tijekom organiziranja uvažavajte mišljenje i želje djeteta koliko god je to moguće, a posebno kada je riječ o listi uzvanika. Otprilike tri tjedna prije proslave pošaljite pozivnice, na kojima nipošto nemojte zaboraviti zamoliti pozvane da do određenog roka jave hoće li ili neće doći na party. Tjedan dana prije održavanja proslave napravite listu namirnica, dekoracija i svega onoga što morate nabaviti i organizirati.

Djeca će uživati i u neobičnim ražnjićima pa na drvene štapiće naizmjenično nanižite kockice kruha, sira i šunke.

Pri odabiru dekoracija i jelovnika potrudite se da sve bude što šarenije i što maštovitije (kako bi se svidjelo djeci), ali i što jednostavnije za vas. Zahvaljujući ovom pravilu sve će mame, pa tako i one koje hvata panika već i pri pomisli na obaveze koje ih očekuju, uspjeti svojem djetetu prirediti rođendan iz snova i cijelo vrijeme ostati cool.

Za vrlo jednostavno, ali i vrlo efektno dekoriranje nabavite što više balona u omiljenim bojama svoga djeteta. Objesite ih o strop, nabacajte po podu ili na neki drugi način ukrasite prostor. Na balone napišite imena uzvanika i pričvrstiti ih na naslone stolica na kojima će sjediti. Stolicu slavljenika uz pomoć balona i ukrasnog papira pretvorite u raskošno kraljevsko prijestolje. U bojama balona neka budu i papirnate ili plastične prostirke za stol, salvete, tanjuri i čaše te ostali ukrasi koje ćete kasnije jednostavno baciti.

I u izboru jela oslonite se na ponudu iz trgovina i svoju maštu. Primjerice, od kupovnih podloga za tortu, voća iz kompota i šlaga te raznobojnih bombona ili gotovih ukrasa za kolače složite rođendansku tortu koja može biti čak i na kat. I gotove muffine koje djeca posebno vole pretvorite u primamljive rođendanske kolače. Najprije ih iz običnih premjestite u raznobojne papirnate košarice, a potom uljepšajte gotovim preljevima i ukrasima za kolače. Djeca će uživati i u neobičnim ražnjićima pa na drvene štapiće naizmjenično nanižite kockice kruha, sira i šunke, kolutiće različitih salama i povrća, male rajčice i kuglice sira mozzarella. Pripremiti možete i slatke ražnjiće, za koje upotrijebite različito voće narezano na kockice, kriške i kolutiće te posebno dekorativne kuglice od lubenica ili dinja.

Jednako tako, gotove negazirane voćne sokove poslužite u raznobojnim papirnatim čašama ukrašenim kriškama voća, slamčicama i papirnatim ukrasima za koktele. U planiranju jelovnika nemojte zaboraviti uvažiti eventualne drugačije prehrambene navike malih uzvanika te tada u dogovoru s roditeljima pripremite poseban, primjerice, vegetarijanski jelovnik.

Kako su za uspjeh rođendanskog slavlja važne i zabavne aktivnosti, i njih zajedno s djetetom pomnjivo isplanirajte. Uz igre, ples i slične aktivnosti primjerene uzrastu djece, organizirajte i nešto posebno, primjerice kino predstavu. Nabavite dječji film koji je netom stigao u videoteke i pripremite ulaznice, a u sobi s televizorom stvorite pravu kino atmosferu. Zamračite prostoriju, posložite stolice ili po podu nabacajte jastuke te, naravno, ponudite kokice i Coca-Colu. Za kraj nemojte zaboraviti ni na male, zaista male poklone koje će uzvanici ponijeti kući. U tu svrhu u papirnate vrećice u boji stavite nekoliko bombona i balona kojima možete dodati, primjerice, i zanimljivu olovku, šiljilo ili gumicu za brisanje. Ili još jednostavnije, djeci na kraju partyja podijelite napuhane balone koji su preživjeli slavlje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.