Moj profil

Kviki gric party

Što djeca najviše vole? Kretanje, da su na otvorenom i igre uz puno skakutanja. Kviki gric tulum je baš po mjeri djece. Nakon ovog tuluma neće biti problema s odlaskom na spavanje i moljakanja da bi gledali televiziju.

Što djeca najviše vole? Kretanje, da su na otvorenom i igre uz puno skakutanja. Zapravo sve ono što se nama odraslima nekad ne da, a liječnici nam to preporučuju. Kviki gric tulum je baš po mjeri djece. I sigurno nakon ovog tuluma neće biti problema s odlaskom na spavanje i moljakanja da bi gledali televiziju.

Crveni i žuti baloni su obavezni, no neka svi budu povješani kako ne bi smetali kod skakutanja.

Prvo da predstavimo glavnu zvijezdu tuluma, a to je Kviki. Simpatični klokan koji se smiješi sa svakog pakiranja ukusnih grickalica. Stoga, da bismo pripremili skakutavi rođendanski tulum za pamćenje, krenimo od pozivnica i dekoracija, preko zanimljivih igrica i maštovito posluženih malih zalogaja s grickalicama.

Pozivnice

Na presavijeni komad papira slavljenik neka nacrta žutog Kviki klokana, a na trbuh neka nalijepi džepić od papira (četvrtasti komad papira koji je zalijepljen s tri strane, gornja je slobodna). U tom tobolčiću umjesto malog klokana neka se nalazi ime gosta, a s unutrašnje strane naravno sve potrebne informacije gdje i kada mali uzvanici trebaju doskakutati na hopsavu feštu. Umjesto teksta slavljenik neka nacrta tenisice i udobnu odjeću kao najpoželjniju odjeću za rođendan.

Dekoracije

Puno žutog i crvenog! Kombinacije po želji. Neka stolnjak bude crveni s kojeg će žuti tanjurići pozivati na okrepu. Slamčice mogu biti šarene.
Crveni i žuti baloni su obavezni, no neka svi budu povješani kako ne bi smetali kod skakutanja. Umjesto da baloni budu putokaz gostima do slavlja, možete ispred ulaznih vrata nacrtati žutom kredom klokanove stražnje šape (a slavljenik će u enciklopediji pronaći kako izgleda otisak tih veeeelikih šapa).

Igre

Mama i beba klokan

Djeca stanu u dva reda tvoreći dvije takmičarske ekipe, tako da stanu po dvoje jedan iza drugoga (najbolje da više dijete stoji iza nižeg djeteta, dakle da bude mama klokan). Na znak starta djeca iz svake ekipe moraju po dvoje odskakutati do kraja tako da mama klokan ima ruke na ramenima bebe klokana. Pobjednik je ekipa čiji igrači što prije odskakuću na drugu stranu.

Kviki foto session

Pripremite stol s papirima i bojicama. Dok se djeca osvježavaju uz napitke i grickalice i uzimaju predah za nove igre, neka pokušaju nacrtati klokana iz svoje mašte, ali tako da drugi ne vide što su nacrtali. Naravno ne smiju se ni potpisati. Na koncu se svi crteži povješaju štipaljkama za rublje na konopac, a djeca sjednu ispred njih i pokušaju pogoditi tko je nacrtao kojeg klokana.

Hop-hop

Dvoje djece drže u ruci dugačko uže za skakanje i zamahuju njime u lukovima, a djeca jedan po jedan ulaze u njega i skakuću. No skakutanje nije sve, moraju pritom i ispuniti zadatak. Dakle, jedno od djece koje drže uže zadaje zadatak npr. vikne BOJA! Dijete koje skakuće mora prilikom skakanja nabrajati boje koje zna. Kada ostane bez boja odnosno kada zapne za uže ulazi sljedeće dijete.  Zadaci mogu biti poput: brojevi, parni brojevi, životinje, jezici, brojevi na engleskom ovisno dakle o dobi djeteta i znanju. Ova igra nije natjecateljska, cilj je samo dobro se iskakati i paziti da se noge odnosno jezik ne saplete. 🙂

Umjesto teksta na pozivnici slavljenik neka nacrta tenisice i udobnu odjeću kao najpoželjniju odjeću za rođendan.

Ima li klokana u Austriji?

Domaćin tuluma ima zadatak pripremiti se tako da istraži sve o klokanima. Gdje žive, kako se hrane, po čemu se razlikuju od drugih životinja. Djeca neka sjednu u krug i neka jedan po jedan ispričaju jedno drugom što znaju o klokanima. Mogu se pripremiti i zgodne kartice za igru koje pojedinačno izvlače i glasaju, je li tvrdnja točna ili netočna i na kraju daju točnu izjavu. Ili mogu sve to provjeriti kod slavljenika koji se dobro pripremio za ovaj kviz. Npr. klokani liježu jaja. Klokani mogu narasti do 1 m. 

Mikado s Kviki štapićima

Sjećate li se hladnih vikend popodneva i igranja drvenim štapićima poput ražnjića sa šarenim crtama? Uzmite paketić Kviki štapića i skupite ih u ruku uspravno i pustite da padnu. Djeca jedan po jedan štapić moraju uzeti s hrpe, a da ne pomaknu ostale štapiće. Ako im uspije mogu zadržati štapić i naravno pojesti ga.😉 Svakako, prije ove igre svi u kupaonicu na temeljito pranje ruku!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.