Moj profil
Maštovite teglice
Maštovite teglice

Maštovite teglice

Unesite dašak proljeća u svoj dom ukrasnim teglicama. O zadovoljstvu svojim kreacijama i dobrom raspoloženju cijele obitelji prigodom njihova kreiranja ne treba trošiti puno riječi.

Zimsko sivilo zamjenjuju sunčaniji dani i buđenje prirode. Boravak u prirodi poslužit će za punjene baterija, kako vama tako i djeci. Ukoliko imate vrt i okućnicu, uključite dijete u vrtne aktivnosti sukladno njegovu uzrastu. Međutim, ukoliko to nije slučaj, ništa zato, predlažemo vam da donesete vrt u kuhinju ili dječju sobu prigodnim ukrasnim teglicama. Odvojite dovoljno slobodnog vremena, zaštitite šire područje bojanja, opustite se i uključite cijelu obitelj u kreativni proces. Napomena - pripremite osvježavajuće napitke i male zalogaje jer u crtanju i bojanju mogu proteći sati.

Evo i prijedloga pripreme maštovitih teglica s jednostavnim uputama koje je lako slijediti.

Rekli bi - "Bez alata nema zanata" pa je tako potrebno pripremiti sljedeći materijal: glinene teglice, blok za skice ukrasnih elemenata, tempere, kistove različite debljine, gotove ukrasne elemente ili samoljepljivi papir u boji, ljepilo....


Odaberite svoje omiljenje boje i u debljem sloju ih nanosite na cijelu površinu teglica držeći ih s donje strane s prstom unutar otvora za odvod vode.
Za svijetlije boje potrebno je boju nanijeti u 3-4 sloja, a za tamnije boje potrebna su i do 2 nanosa boja. Između svakoga nanosa boje potrebno ih je osušiti. Najjednostavnije je to učiniti na čašama s visokim stalkom ili možda nekim boljim rješenjem :)

Na osnovnu boju pokušajte kombinirati boje koje su što kontrastnije, kako bi što bolje došle do izražaja. Ovdje su već gotovi cvjetići nalijepljeni jakim ljepilom oko gornjeg ruba teglice.


Na plavoj boji su nacrtane male bubamare. Po želji vi ih možete nacrtati i veće, ali uvijek vodite računa da dijelove bubamare (crveno tijelo, crna ticala, krila i točkice) nanosite jedan po jedan tek kada se prethodni element dobro osuši.

Žuta podloga je idealna za nanošenje elemenata rascvjetanog i šarenog cvjetnjaka. Prvo širim kistom nanesite stabljike i listove, a nakon sušenja raznobojne cvjetove. Njihova sredina se crta zadnja.

Zanimljiva ideja je da na jednoj teglici imate "Smješka" i "Ljutka". Ovom teglicom uvijek možete signalizirati i svoje trenutno raspoloženje :)
Prvo si pomoću olovke nacrtajte osnovne elemente, zatim bojite crne, a potom bijele elemente.

Sada nakon što su se teglice lijepo posušile slijedi sadnja cvijeća ili začina. Budite pažljivi pri sadnji i zalijevanju vodom kako ne bi unaprijed zaprljali svoje remek djelo.
Ukrasne teglice mogu poslužiti i za spremanje raznih sitnica ili kao držač za olovke, penkale, bojice...

Savjet više: Želite li duže sačuvati teglice od habanja i utjecaja vode možete ih premazati akril lakom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.