Moj profil

Najljepši božićni kolači

Svaki recept za kekse koji se izrezuju modlicama klincima će biti pravi hit. Zato pripremite prokušani recept i prigodni set, najbolje plastičnih, modlica za najljepše kekse.

Blagdani se približavaju i počinje ludnica kupovanja poklona, dekoriranja kuće, priređivanja obiteljskih ručkova, proslava, možda partyja... Toliko je stvari na popisu, a vremena malo. Izgleda da je teško usporiti, stati i samo uživati u ovom zimskom dobu. Više nego ikad, treba nam jednostavnih stvari. Tradicija poput obiteljskog pečenja blagdanskih kolača možda može biti ona prava.

Slatki blagdanski kolačići mogu poslužiti i kao poklon, ublažiti šoping groznicu i podsjetiti nas na to kako su u ovom vremenu materijalnog obilja i život i poklanjanje – so simple. Dječje rukotvorine, iako pomalo nespretno izvedene, najljepši su i najslađi dar za mame, tate, bake, dede, tete, ujake i ostalo društvo otvorena srca.

Pa neka praznično pečenje kolača postane i vaš obiteljski "biznis":

  • Prvo odaberite jednostavan i zabavan recept pa pripremite sve potrebne sastojke. Djeca vole mijesiti i valjati tijesto te s oduševljenjem kreiraju kruščiće, valjčiće, peciva ili muffine neobičnih oblika. Isto tako će rado objeručke "uhvatiti" tijesto i junački u njega umiješati grožđice, suho voće, sitno sjeckane orahe, bademe ili druge dodatke...
  • Svaki recept za kekse koji se izrezuju modlicama bit će pravi hit. Zato pripremite prokušani recept i prigodni set, najbolje plastičnih, modlica za najljepše kekse.
  • Čak i mala djeca mogu mijesiti tijesto, dekorirati kekse ili ukrasiti kućicu od medenog tijesta ili tijesta za paprenjake prikladnim bombončićima, šarenim mrvicama, gotovim bojama za ukrašavanje kolača...
  • Kako bi vaganje bilo lakše (i čišće), stavite brašno i šećer u plastične posude širokog grla u kojima će ih djeca moći bezbrižno miješati i vaditi žlicom.
  • Kod tijesta za kekse koja su tvrđe konzistencije dajte im malu žlicu s kojom mogu oblikovati poluloptice ili (još bolje) neka rukama mijese tijesto i formiraju ga u kuglice.
  • Djeca vole asistirati pri dekoriranju kolača jednako kao i u njihovoj izradi. Dajte im da keksiće posipaju "snijegom" od šećera u prahu, "pahuljicama" kokosovog brašna, šarenim bombončićima ili čokoladnim mrvicama.

I ne zaboravite na ugođaj. Nostalgična glazba blagdanskog štiha (poput Zvončića ili Tihe noći), u svakodnevnu kuhinju unjet će božićnu čaroliju i u trenu ju pretvorit u čarobnu radionicu najljepših kolača na svijetu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.