Moj profil

Veljačom vladaju kraljice krafne!

Klinci, veljača je mjesec zimskih radosti i novoproljetnih ludosti, veselih maski i kraljevskih krafni. I dok veljača nastupa sama, za maske i krafne se morate pobrinuti vi, zajedno sa roditeljima. Dođite, idemo na kratak tečaj spravljanja pokladnica.

Bude li tvoja obitelj dovoljno vježbala, do slijedećih poklada bit ćete pravi krafn-majstori i prvo mjesto na natjecanju je osigurano!

Bliže se najljepši dani u godini. Osim maškara koje klinci i klinceze naprosto obožavaju i prvih vjesnika proljeća, veljačom vladaju i kraljice "krafne".

Ovaj put podučiti ćemo vas kako uz samo malo truda i pažnje cijela obitelj može uživati uz slasne pokladne krafne, a zašto ne i zajedno ih spremati.

Da priči tu ne bude kraj, mogao/mogla bi dogovoriti sa svojim prijateljima iz vrtića, škole ili kvarta, neka i oni sa svojim roditeljima pripreme krafne kako bi međusobom birali one najfinije. Zamisli samo koliko ćeš krafni morati probati dok se ne odlučiš za tebi najbolje! Evo izazova!

Dakle, pridobili smo maminu i tatinu pažnju, u obližnjem dućanu kupili Podravka Mješavinu za krafne, oprali ručice i spremni smo za akciju. Za pripremu omiljenih slastica nam treba (osim spomenute Mješavine za krafne): mlaka voda, svježi kvasac, ulje, a za nadjev: vanilini pudinzi Dolcela, mlijeko i šećer.

Mljac, tako jednostavno, a pruža toliko zadovoljstva - ovaj put će se i roditelji složiti sa tobom.

Nakon što ste se svi dobro napapali, možete omjeriti snage i sa drugim krafničarima! No, ne pobijede li vaše krafne, glavu gore. Bude li tvoja obitelj dovoljno vježbala, do slijedećih poklada biti ćete pravi krafn-majstori i prvo mjesto na natjecanju je osigurano!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.