Moj profil

Večera na plaži

Za romantično blagovanje na plaži pripremite male i slasne zalogaje koji se osim vlastitima, mogu jesti i tuđim prstima. Odaberite namirnice s erotskim predznakom kojih u morskom podneblju ima u izobilju

More pogoduje zaljubljivanju, a već zaljubljene čini ludo zaljubljenima. Stoga na obali mora, na plaži upriličite večeru za dvoje. Skrovito mjesto uredite u stilu privatnog, romantičnog lounge bara. Za uživanje u blagovanju i ljubavnom gugutanju na pijesku rasprostrite veliki prekrivač, a po njemu razbacajte meke jastučiće. Oazu okružite s vrtnim svijećama u posudicama, među kojima neka obavezno budu i one čiji miris tjera dosadne i neugodne komarce. Ljubavno gnijezdo dekorirajte velikim buketom svježe ubrane lavande čiji će vas miris opuštati, hrabriti i poticati, a k tome i držati mrave podalje od spremljenih delicija. Kako lounge atmosfera zahtijeva i poticajnu muziku, osim na šum valova i pjev cvrčaka, oslonite se i na pomno izabrani nosač zvuka.

Fingerfood s erotskim predznakom

Za romantično blagovanje pripremite male i slasne zalogaje koji se osim vlastitima, mogu jesti i tuđim prstima. Odaberite namirnice s erotskim predznakom kojih u morskom podneblju ima u izobilju.

Ako ste u blizini uzgajališta školjki, nemojte propustiti priliku za uživanje u svježim kamenicama serviranim na kockicama leda začinjenima limunom i limetom te pjenušcem i poljupcima. A ako niste, ne očajavajte. Priručni hladnjak napunite bazičnim morskim delicijama, različitim vrstama pršuta, pancete i sireva te dodacima koji se s njima sljubljuju, maslinama, grožđem, smokvama, dinjom te primjerice usoljenim srdelama i pastom od maslina. Ne zaboravite ni hrskave krekere, grissine te kockice prepečenca. Hranu narežite na male zalogaje koje u različitim kombinacijama možete nanizati i na drvene štapiće ili grančice ružmarina.

Ljubavno gnijezdo dekorirajte velikim buketom svježe ubrane lavande čiji će vas miris opuštati, hrabriti i poticati.

Zavodljive voćno-alkoholne delicije

Pri punjenju putnog hladnjaka napitcima prednost dajte bijelom vinu, pjenušcu i prošeku, jer crno vino i pivo umaraju te, kojeg li užasa, uspavljuju. K tome, na licu mjesta u maniri velikog lounge bar majstora pripremite neodoljivu voćno-alkoholnu kombinaciju. Zrelu, što slađu, prethodno dobro rashlađenu dinju prepolovite, odstranite joj koštice te u udubine nalijte dobro rashlađeni prošek. Na plaži možete pripremiti i slasnu voćnu salatu. Za nju prethodno u dubokom zamrzavanju zamrznite na kocke narezanu dinju, lubenicu te primjerice breskvu. Ledene voćne kocke stavite u izdubljenu koru lubenice te ih na plaži prelijte prošekom i začinite limunom. Ako vam je pripremanje voćno-alkoholnih delicija previše komplicirano, servirajte ohlađenu, u ljubavnom smislu također vrlo poticajnu sočnu, crvenu lubenicu ili nar koji je inače simbol zavođenja.

Još nekoliko savjeta za uspjeh

Kako romantičnoj večeri nikako ne priliče papirnati i plastični tanjuri i čaše, hranu servirajte na velikom pladnju koji će se savršeno uklopiti u lounge ugođaj, a piće u staklenim čašama. K tome ponesite platnene salvete, porculanske tanjure, te obavezno žlice za uživanje u voćno-alkoholnim delicijama. Prilikom zauzimanja pozicija, obavezno sjednite jedan pokraj drugoga kako bi stvorili uvjete za prisan kontakt, ali i uživali u istom pogledu na pučinu i zalazak sunca, odnosno zvjezdano nebo. Kanite li prenoćiti na plaži, po završetku večere ne razbijate atmosferu pospremanjem, već ga ostavite za sutra. Ako pak ovo ljeto nećete biti na moru, ne očajavajte. Po istom receptu upriličite večeru u dvorištu, vrtu ili na balkonu, a ako pada kiša, na podu sobe. Za dočaravanje atmosfere na plaži iskoristite školjke u kojima je vječno zarobljen šum mora.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.