Moj profil
" I smeškajući se..."
" I smeškajući se..."

" I smeškajući se..."

Ovo je oproštaj na naš način. Dragi naš Dalmoše, Brko, Čikice, Petliću, Losko – dragi naš prijatelju, nek te prati mirno more. E!

Smrt je najpristojniji način da se ode
bez pozdrava,
bez obećanja,
na miru.

I ako već svi odlaze
po nekakvom zakonu pomirljivosti i umora,
učiniću to odjednom,
ne poštujući priglupe i svakodnevne smrti,
nestpljiv da doživim taj mrak
što mi se u zenice strmoglavljuje.

I smeškajući se,
a neću objasniti zašto se smeškam
i šta osećam
dok mi se u raznobojnim klikerima očiju
hiljadu svetlosti menja.

Posmrtni marš klovnova -  Mika Antic (odlomak )

Iako se u poslednje vreme retko pojavljivao u našem omiljenom Klubu sretnih kuharica - poznatijem kao KSK, nismo zapravo osećale da nam mnogo nedostaje. To je s toga što smo pronalazili i mesta i vreme za naša mala čet druženja na kojima bismo razmenjivali i šale i zbilju, „tekuće“ dogodovštine, proslave rodjenja, krštenja i sve one male i velike životne stvari važne svakom od nas.

Vest o strašnoj bolesti zatekla nas je još onomad. Ali kako njega nikada nije napuštao vedar duh niti dobar smisao za humor, nije ni nas. U trenucima kada mu je bivalo naporno, u procesu lečenja, tiho bismo razmenjivale informacije, strepnje, nade. Čim bi se malo oporavio, kuckao bi poruke, „uletao“ sa po kojom „ opet se papa, idemo dalje!“ na coolku i ponovo bivao onaj stari – naš prijatelj – čovek neiscrpne energije, društven i veseo. Ni u njegovim ozbiljnim porukama nije bilo drame niti patetike. Šalio se na račun života i smrti na sebi svojstven način a mi smo ga u tome nekako podržavale i blesavile se zajedno sa njim. Vama koji ga niste poznavali to bi moglo zazvučati neozbiljno, ali ne – on nije bio neozbiljan čovek. On je filozofski važnost života propuštao kroz svoje filtere tako da vam sve zazvuči lako i lepo sa uvažavanjem i razumevanjem, sa šmekerskim humorom i širokim srcem.

Prelistavam po arhivi našeg kluba i smejem se sama sa sobom čitajući naše postove, novogodišnje čestitke, opaske na temu dijeta, priče i pričice, a kad god bismo pisale o nekoj gozbi usledio bi njegov komentar u stilu : „ kao da sam na Montignac stranici 😛 „ Naravno, to je naš drugi omiljeni forum, naš dragi komšiluk i nama najbliskije montinjakuše s kojima su zdrav smeh i dobra klopa zagarantovani! E! Pa onda naš strip...

Ovih dana tugujemo i smejemo se u isti mah. Jeste, i to je moguće, red zbilje pa red šale, red iskrene tuge pa red ludiranja. Razmenjujemo svoje misli, šaljemo jedna drugoj mejlove, poruke, telefonske pozive. Razgovaramo uživo i delimo jedna s drugom ono o čemu razmišljamo, što osećamo. Rasuti po celom svetu, nismo naravno bili u mogućnosti da se okupimo na jednom mestu i odamo mu poštu onako kako je to red, kako dolikuje, ali to nas nije sprečilo da se organizujemo na sebi svojstven način. Šalile smo se medjusobno se zadirkujući što smo slike svog prijatelja „udenuli“ medj' kolače i kućne ljubimce, znajući da bi njemu baš tako bilo po volji jer kao ni mi, ni on nije bio opterećen krutim formama i stereotipima.

                                                                         ❤️

Sve smo ti već rekle, prijatelju naš – i mirno more i laku zemlju i spokoj duši. A znamo da zapravo i nismo morale reći...

 Počivaj u miru u svojoj Domovini! ❤️

****

Fotografije by:

Trendel

Sneca

TashaNa

Ivlonca3

Monchislava

Ktina

**

... osim mene, u kreiranju ovog članka, odabiru stihova učestvovale su i moje drugarice sa KSK-a i iz života: Una64, Behar, Trendel i TashaNa  Hvala, devojke moje mile!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.