Moj profil

Astrosport

Koja vam je fizička aktivnost suđena ;), što kažu zvijezde? Ovnu je kretanje urođeno, ribe uživaju u svim vodenim aktivnostima, biku odgovaraju laganije aktivnosti pod vedrim nebom, lavovi su talentirani za sve sportove, strijelci su stalno u pokretu...

Mali tekst koji opisuje sliku

I u izboru fizičke aktivnosti bez koje nema zdravog i ispunjenog života možete se pouzdati u zvijezde. Doista, možda vaša nemotiviranost za rekreaciju koju ste odabrali leži u činjenici da ona jednostavno ne odgovara vašem sportskom astro profilu.

Ovan

Ovnu je kretanje urođeno, a istrenirano tijelo obavezno, vježbanje kod kuće (sobni bicikli ili traka) i u teretani njegova su svakodnevnica. Svojom energijom, voljom i marljivošću, ali i sklonosti pretjerivanju motivira i ostale. Kao pravi sportski tip uživa u odbojci, tenisu, skijanju i golfu te istočnjačkim borilačkim vještinama karateu i judu.

Bik

Bik obožava prirodu, komotan je i usporen, pa mu najviše odgovaraju sve laganije aktivnosti pod vedrim nebom, pješačenje, planinarenje, jahanje, vožnja biciklom, a posebno šetnja, ali i dresura s psom. No, ako se odluči za, u fizičkom smislu, zahtjevnije aktivnosti, odgovara mu i teretana u kojoj potom vrlo disciplinirano i marljivo odrađuje i one vježbe koje mu teže padaju.

Blizanci

Blizancu treba kretanje, ali i uvijek novi izazovi, pa često mijenja fizičku aktivnost. Kako je vrlo znatiželjan i voli isprobavati nove stvari, preferira aktivnosti koje nisu uobičajene, primjerice ritmičku gimnastiku, jazz-dance, akrobatski rock and roll ili salsu, koje podrazumijevaju i opušteno, živahno okruženje i atmosferu u kojoj se on najbolje osjeća.

Rak

Rak baš previše ne voli fizičku aktivnost, osim naravno pasivnih vodenih sportova kao što je to jedrenje te svih sportova koje može upražnjavati sa svojom djecom. Kada se odluči za neki sport, to će u svakom slučaju biti ekipni u kojem će moći glasno negodovati i kukati nad svojom sudbinom. Ako pak završi u teretani tamo će ostati i marljivo vježbati samo ako je dobro društvo.

Lav

Iako je talentiran za sportove, lav više uživa u odmaranju i promatranju ostalih, nego u samoj aktivnosti. Kako voli biti u centru pažnje i svojom pojavom fascinirati druge, ono što može, pokazat će samo ako ima publiku i to ne bilo kakvu. Stoga mu odgovara golf, skijanje, tečajevi ronjenja i jedrenja na prestižnim turističkim lokacijama.

Djevica

Djevica koja je stalno u brizi za svoje zdravlje ovisnik je o wellness tretmanima. Kako više voli trenirati svoju dušu nego svoje tijelo, ne voli zahtjevne sportove. Svoju dušu stoga održava u kondiciji yogom, pilatesom, meditacijom i ostalim tehnikama opuštanja, a tijelo naravno svim mogućim i nemogućim masažama, kupkama i kurama.

Vaga

Vaga sa svojim istančanim smislom za lijepo pazi i da tjelesno uvijek bude u formi. No, u fitness centru više pažnje posvećuje svojem izgledu, odjeći, obući i opremi, a kako je vrlo komunikativna, i društvu, nego fizičkoj aktivnosti. Kako joj je "skockan" izgled važniji od svega, ne voli sportove koji zahtijevaju veliki napor i znojenje te joj posebno odgovara plivanje.

Škorpion

Škorpion uživa u natjecanju sa samim sobom i stoga obožava sve vrste individualnih ekstremnih sportova. Uživa testirati svoje granice pa se pronalazi u svim rizičnim sportovima: penjanju, alpinizmu, skakanju padobranom, letenju zmajem, skijanju na crnim i prirodnim stazama i slično. U fitness centrima ga fasciniraju hi-tech sprave za "mučenje".

Strijelac

Strijelac koji je po svojoj prirodi stalno u pokretu zdušno uživa u fizičkim aktivnostima, no kada mu to prijeđe u rutinu, počinje se dosađivati i traži promjenu. Iako voli sve sportove, posebno mu odgovaraju oni na otvorenom poput tenisa, a kako je društven i timski sportovi. Na odmoru ne može bez odbojke na pijesku i ronjenja. Kao ranoranilac pronalazi se i u jutarnjem joggingu.

Jarac

Jarac je pravi fitness freak pa mu ni jedan sportski izazov nije prevelik i ni jedan mu trening nije pretežak. U sportskim aktivnostima je sklon perfekciji te uvijek mora biti najbolji i pobjednik. Iako se može pronaći u svim sportovima, posebno voli plivati, joggirati i skijati. Kako robuje prestižu i modnim markama, nerijetko se pronalazi u tenisu i golfu.

Vodenjak

Vodenjaku je važno da i na rekreaciji ostvari što više kontakata, pa za njega nisu individualni sportovi. Stoga će se najbolje osjećati u timskim vodenim sportovima, primjerice vaterpolu, odbojci u vodi ili pak vodenom aerobiku. Odluči li se za teretanu, osim u kontaktima, posebno će uživati u isprobavanju novih sprava i uređaja, jer on jednostavno u svemu mora biti prvi.

Riba

Kako riba, iako uživa u svim vodenim aktivnostima, nije sportski tip, pa više voli sanjariti nego se znojiti, najviše će joj odgovarati meditativne fizičke aktivnosti, yoga, pilates i slično. No, iako ne voli ni vježbanje na spravama, ako se za svoju dobrobit odluči za fitness dvoranu, bit će strpljiva, marljiva i spremna na sve izazove i muke.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.