Moj profil

Božićna dekoracija kuhinje

Već nam je Božić dosta blizu i vrijeme je da ukrasite stan, a pogotovo kuhinju. Ipak je to vaš kutak vašeg toplog doma u kojem volite boraviti. Ove godine sam si dala truda i kitila do iznemoglosti. ;)

NAPRAVITE ŠANK REPREZENTATIVNIM MJESTOM DEKORACIJE, A POLICAMA ISTAKNITE SVOJE UMJEĆE. JA SAM OVE GODINE SVOJU KUHINJU UČINILA ZLATNOM.


Ako imate malu kuhinju, kao što je imam ja, neka vam baš šank bude glavno mjesto dekoracije, tj. mjesto gdje ćete imati reprezentativnu dekoraciju. Ja sam stavila na šank, uz zid,

malog, umjetnog borića ukrašenog samo sa tri zlatne mašne i tri suhe kriške limuna, te sa šarenim svječicamakoje upalim čim padne mrak.

Uz borić sam stavila čokoladni liker koji ima super oblik. Malo podsjeća na bor. Naravno, ja sam još morala strpati pored i dva božićna sirupa za slaganje skokova. Tako ih ja zovem... Okusi su jagoda-vanilija i naranča-cimet. Kad sam ih ugledala u dućanu na polici nisam se mogla suzdržati.

Na sredinu šanka stavila sam košaru punu citrusa kao što su naranče, klementine i limun. Također sam dodala i malo ukrasnog cimeta i grančica te nekoliko bombona.

Uz  sve već opisano stavila sam i jednu šalicu sa borovim grančicama. Imala sam stare božićne šalice koje više ne koristimo pa sam stavila u njih vodu i borove grančice. Borove grančice u vodi mogu stajati i nekoliko tjedana, a da iglice ne počnu padati. Treba samo promjeniti koji put vodu.

Police su kao istake na zidovima. Neka služe da istaknu vašu dekoraciju.

Na rubove polica stavite girlande. Ja sam svoje dobila prošle godine od sestre i imala ih na boru, a ove godine su poslužile u druge svrhe. Jednostavno sam girlandu presavinula na četiri dijela i selotejpom naljepila na rub police i posložila da bude simetričnije i da ne izgleda previše izgužvano.

U sredinu sam stavila mašnu koju sam napravila tako da sam na veliku crvenu mašnu zavezala manju zlatnu. Sa svake strane sam dodala po jednu kuglicu i pazila da ne budu iste visine da ne bude previše simetrično.

Našla sam u jednom dućanu božićne čaše koje su mi izgledale preslatko pa sam ih kupila i stavila na policu uz božićne šalice i neki dan rađen džem od jabuka koji sam isto tako ukrasila.

NAPA

Napa je super mjesto da stavite čajeve i raznorazne stvari koje mogu uljepšati vašu kuhinju. Ja sam stavila božićne čajeve. Možda sam pretjerala ove godine sa božićnim čajevima, ali nisam si mogla pomoći, a i nisam se mogla odlučiti koji bi radije kupila pa sam uzela većinu. 🙂

ZIDNE SVJETILJKE

Ako imate zidne svjetiljke slobodno ih ukrasite nečime. Ja sam ih ukrasila sa mašnom, girlandicama koje sam sama napravila i jednom kuglicom. Jednostavno i lijepo.

Girlande, girlande, girlandice 😉

Girlande su mi ove godine naročito drage. Svugdje gdje sam imala priliku sam ih stavila. Isto tako sam poludjela i za ukrasima od slame. Prije nekoliko godina mama ih je kupila i stavila na imelu. Od onda sam se zaljubila u slamnati božićni nakit.

Jednu girlandu stavila sam preko kuhinjski elemenata i jednu preko hladnjaka. Sa selotejpom zaljepila girlande, ali i slamnate pahuljice.

Hladnjaku sam na vrh dodala svoje ukrašene džemove na koje sam jako ponosna.

Nadam se da sam vam dala neke ideje za ukrašavanje kuhinje da vam Božić bude što lijepši i ugodniji. Uživajte u svojoj kuhinji!!!!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.