Moj profil

Čaj čubrić

Ovaj čaj je jako dobar kod ešerihije bakterije.

U narodu ovaj čaj se zove čubrić,čubar,a njegovo pravo ime je Divlja Majčina dušica

Majčina dušica ili čubar,čubrić ( u narodu se tako zove) je polugrmić, vrlo različi­tog oblika. Podanak je malo odrvenio, razgra­njen, a iz njega se razvijaju brojne polegle stabljike, duge oko 15 cm. U mladosti su četve­robridaste, gole ili dlakave, obrasle malim, nasuprotnim listovima na kratkoj peteljci. Li­stovi su uski, linearni ili jajasti, cijeloga ruba i često dlakavi. Ružičasti cvjetovi skupljeni su na vrhu stabljike u pazušcu listova i oblikuju valjkasti, klasasti cvat. Cijela biljka, uključu­jući i cvjetove, sadrži obilno eteričnoga ulja, stoga ima jaki i karakteristični miris.

VRIJEME CVATNJE: Od svibnja do kolovoza (rujna).

. Majčinom dušicom liječimo pluća i bronhije, želudac i crijeva. Njenim čajem ublažujemo kašalj, kronični i akutni bronhitis, astmatične napadaje, hripavac, poti­čemo rad želuca i crijeva, poboljšavamo tek i probavu.Kod raznih infekcija urinarnog trakta, kod ešerihije , kod svih bakterija koje sprečavaju normalan rad organizma.

Priprema čaja :

dvije pune šake čaja preliti sa 1-2l kipuće vode i ostaviti 20 min. čaj piti tokom cijelog dana umjesto vode.Čaj je jako ukusan i pitak, ako dodate više čaja nego što treba on postaje kao mentol, malo je ljutkast i osvježavajući.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.