Moj profil
Cool Blog
Cool Blog

Cool Blog

Milicza

Obrisala sam svoj blog. Davno još, čim je Coolinarika uvela mogućnost da na ovim stranicama imaš u jednome i svoj blog, svoj album sa slikama i svoju knjigu sa receptima. Ako želiš slikati, crtati, plesti džemepere.... sve možeš u grupama i velika je šansa da ćeš naći istomišljenike. Također, ako samo želiš chatati, pisati na živčanom forumu, imaš i tu šansu. Ostala sam tu, jer je omjer između loših strana ove stranice i koristi od ove stranice debelo u moju korist, tako ja to doživljavam. Sve što me zanima imam tu. Puno je ljudi otišlo prije i žao mi je, jer previše je kvalitetnih blogova koje sam htjela pratiti, a sad je to praktički neizvedivo, imam dojam da sam s te strane na gubitku, zakinuta za krasne stvari, koje rade ljudi, koji su odavde otišli.. ja sam ostala, kao i veliki dio vas koji sada ovo čitate.... zato mi je drago da je coolinarika odlučila predstaviti food blogere! Ja sam neskromno odlučila predstaviti sebe samu! 

shimmer fallback

Jednom mi je netko rekao.. koliko ti imaš cool prijatelja!!! Što je tebi? 

Pa ništa, jednostavno, svi koji su mi poslali zahtjev, ja sam im pozitivno odgovorila.. i obrnuto! Da nisam to htjela, otišla bih odavde. Ovo je mjesto na kojem se opuštam, gdje dijelim svoje slike hrane, svojih putovanja, onoga što radim rukama, mojih blogova.. blogovi su ono kroz što se najviše otkrivam, kao i recepti koje objavim. 

Dugo sam član, a imam manje od 400 recepata i manje od 20 blogova. Polako mi ide. Rekao bi čovjek premalo za toliki staž, no meni to nije tako. Ja sve to promislim sto puta, ispravljam greške, stavljam stanke, zareze, pauze..  držim tekstove dugo u skrivenima.. misleći što mi znači u ovome trenutku objava ovoga ili onoga..

Mi sebe ustvari ne možemo realno sagledati, mislim na pravo i istinsko samosagledavanje. Moja najljepša frendica ne misli za sebe da je osobito lijepa. Jedna druga, koja je doktorirala elektrotehniku u 26. godini, sebe ne drži osobito pametnom i uspješnom, a treća, koja je smršavila 20 kg i izgleda zamamno i bogovski, o sebi još misli da je prekrupna i neprivlačna!

Pitam se zbog čega je tomu tako, zašto mi sami sebe ne vidimo onako kako nas drugi vide, već se vidimo onako kako se ustvari osjećamo iznutra. Možda nam unutrašnje oko, koje nas vidi onako ako se osjećamo zaklanja pogled da se vidimo onakvima, kako nas vide drugi i kakvi jesmo zapravo. Jesmo li isuviše zapetljani u osjećaje da bi vidjeli istinu?

Meni su moji cool prijatelji u svojim zahtjevima za prijateljstvo, u svojim komentarima i privatnim porukama svašta pisali, iz čega sam ja zaključila da i ja samu sebe ne vidim onako, kao što me vide drugi. Time su mi dali neprocjenjivi dar!

Voljela bih biti ona osoba, o kojoj mi pišete da jesam. Voljela bih da o sebi mislim, ono što moji cool frendovi o meni misle.. mnogi su mi pisali da vole moju kuhinju, jer su namirnice koje koristim dostupne, lokalne,  u sezoni, da su moji recepti miks tradicije, s daškom modernog, s prstohvatom egzotike,  pa čak i ponekad nečega drskog..

Veseli me što moji cool frendovi misle da su moje slike mojih uradaka realno prikazivanje onoga što radim, pečem ili kuham, da sve što pravim nije savršeno, upravo suprotno, drago vam je što nije savršeno, već je realno. Volim što mislite da moje slike prikazuju hranu u trenutku, dok se ona nalazi pred vama. Dapače, to me jako veseli, jer  kad god gledam kroz leću fotoaparata, ja ne gledam gdje će biti koji listić, koji cvjetić, milje, vilica ili žlica.. ja gledam da prikazano na fotki bude prikazano tako,  kao da upravo onaj tko gleda sliku sjedi i ima to jelo pred sobom. Volim što su moji cool prijatelji to primjetili. Jako to volim, to je izvrstan osjećaj!

Također, ja sam o svojim cool-prijateljima puno toga naučila. Nema vas od kuda vas nema, od Australije do Švedske, od Kanade do Južne Amerike.. iz svih zemalja Evrope i regije,  a svi donosite dašak tih vaših trenutnih boravišta meni, u moj dom, obogaćujući moju kuhinju novim iskustvima i začin ste u mojoj svakodnevici. Uzimam besramno od vas, što mi se god svidi i imam osjećaj da mi je to dar, ustvari  jest to dar!!

Među mojim prijateljima ima mnogo njih koji su odlični kuhari i kuharice, i za sebe to i misle, a ima i mnogo onih koji su tek na početku, kao što sam i ja bila prije mnogo godina.. najveće pohvale su mi ustvari, kad mi netko napiše da mu je uspjelo obično varivo od mahuna ili kupusa,  možda i lonac punjenih  paprika od prve! Kad mi jedna cool prijateljica kaže- nikada te nisam vidila, ni upoznala, a ipak, pola kuhanja sam od tebe naučila. Mislim si onda, može li više od toga?

 Može, naravno da može! Najviše me veseli znati da se osjećate kao doma na mojoj stranici na Coolinarici, da imate osjećaj da se skupa ponekad smijemo i da skupa ponekad plačemo, kad se smijemo do suza, sebi i drugima..

Tako ja volim misliti o ovome našem kutku cyber svemira.. svi smo sjeli sad za neki stol skupa, za neki desktop, za neki tanjur i dijelimo prijateljstvo, dijelimo iskustva i dajemo i uzimamo odjednom!

Kad pogledam unazad... postoje stvari koje nikada neće proći. ...koje ostaju zauvijek ...Moji Cool prijatelji...

Ovo što radimo tu jest ustvari okupljanje prijatelja i zato ja volim ovo mjesto.

shimmer fallback

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.