Moj profil

Dekoracija stola za one posebne trenutke

Bila ona tradicionalna, moderna ili sasvim obična vodite računa da se Vaši gosti u Vašem domu osjećaju dobrodošlo, a jedan od načina da im pokažete kako su Vam dragi je lijepo postavljen stol.

Pozdrav dragi Cooleri !

Koliko Vam je bitna dekoracija stola i ambijent prilikom ručka? 

Meni je vrlo bitna, volim lijep interijer, lijepu dekoraciju stola, posuđe... ma jednostavno sve.  Kako moj muž voli reći samo bi nekaj prčkala. Ne dam se ja smesti, ali volim prilikom dekoracije stola voditi računa o prigodi, osobama koje nam dolaze na ručak /večeru i naravno o samom dobu dana.

Imam neka pravila: 

1. Hrana i piće    -  hrana mora biti svježe pripremljena, a piće rashlađeno

 2. Posuđe i pribor za jelo  -  moraju biti čisti, sjajni i moja preporuka je da budu jednostavni kako bi ih lako uklopili u svaku postavu stola. Ja sam trenutno u fazi sive keramike, ali bijelo posuđe je najzahvalnije za dekoriranje i postavljanje stola.  Pribor za jelo fino ispolirajte.

3. Rasvjeta- ukoliko je večera savršen detalj su svijeće, njihov plamen osigurava posebno ugodnu i prisnu atmosferu, stoga ne oklijevajte slobodno ih stavite, ali ne pretjerujete decentni svijećnjak i tanka konusna svijeća su dovoljni. Kod svijeće se možete poigrati bojom pa tako iskombinirati boju svijeća sa salvetama. Ja izbjegavam svijeće u toplom dijelu godine jer nemaju taj efekt.         

4. Cvijeće - izbjegavajte velike aranžmane oni ometaju normalnu komunikaciju za stolom. Isto tako ne stavljajte na stol cvijeće koje ima jak miris jer njegov neće odgovarati svim gostima i miješati će se s mirisom poslužene hrane.       

5. Glazba - napravite play listu i pustite laganu glazbu kako bi se komunikacija za stolom normalno odvijala, a atmosfera bila ugodna.

 6. Planiranje - obavezno prije svega isplanirajte. Složite meni, isprobajte dekoracije pogotovo ako kombinirate boje. Pripremite sitne detalje poput doza za sol, papar  kako ih prilikom posluživanja ne bi zaboravili.

Ja volim sve detalje za stol sama izraditi, tako sam i ovaj put radila aranžmane u niskim posudama.  Aranžman sam kombinirala s mandarinama kako bi ga povezala s tortom koja je bila Entremets od čokolade, naranče i lješnjaka. 

Ručak je bio za sinov dvadesetpeti rođendan i prvi put je u kuću pozvao roditelje svoje djevojke. S obzirom da su njih dvoje vrlo jednostavni mladi ljudi, moj izbor je bio bijeli stolnjak s tradicijskim motivom srca i bijele lanene salvete, posuđe je sivo jer sam trenutno u tom điru.

 Nedavno smo imali na večeri  prijatelje pa sam stol postavila malo drugačije. Koristila sam klasični bijeli damastni stolnjak, zlatno-žuti nadstolnjak i žute pamučne salvete s maroko uzorkom, te u vazu s tri epruvete sam stavila ruže iz vrta.

Uglavnom izbjegavajte velike aranžmane, nagomilanu hrpu stvari na centru stola, jer ne zaboravite Vaši gosti očekuju jelo koje morate negdje staviti. 🙂

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.