Moj profil
Događa se i Prvim damama
Događa se i Prvim damama

Događa se i Prvim damama

22.5.2008.tracy

Usred predizborne kampanje, na službenoj web stranici svog supruga, Cindy McCain objavila je redom prepisane, posuđene, ukradene ili kako vam drago recepte.

Netko kaže da nije znala, netko da se samo poslužila, a netko da je ukrala. Jedno je sigurno, Cindy McCain, supruga republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, Johna McCaina, izabrala je najgori mogući trenutak za pokazivanje svog kuharskog umijeća.

U tijeku predizborne kampanje, na službenoj web stranici svog supruga, objavila je "Deset omiljenih obiteljskih recepata", među kojima "Piletina s ružmarinom i topla salata od špinata i slanine", "Ahi tuna s kupusom iz Napa Valley", "Farfalle s puretinom, graškom i gljivama" i "Mousse od passion fruita". Sve redom prepisane, posuđene, ukradene ili kako vam drago.

Američki "farfallagate" buknuo je kad se prijateljica novinara "The Huffington Posta", Davida Weinera, odlučila okušati u pripremanju tjestenine s puretinom, graškom i gljivama. Utipkavši sastojke na Internet, prva dva rezultata dala su identične recepte. Jedan je pripadao obiteljskoj zbirci McCainovih, a drugi Giadi De Laurentiis, autorici poznate emisije "Everyday Italian" na "Food Networku". Datumi i fotografije bili su dovoljni da se otkrije tko je kokoš, a tko jaje. U međuvremenu, David nije mogao vjerovati da je na tragu velike novinarske senzacije, pravog kuharskog Watergatea!

"Ahi tuna s kupusom iz Napa Valleya" izvoran je recept Kathleen Daelemans iz njene knjige "Getting Thin and Loving Food". "Mousse s passion fruitom" osmislila je poznata slastičarka iz Chicaga, Gale Gand i objavila u TV programu "Sweet Dreams". A, i pile nije djelo gospođe Cindy, već ga je javnosti otkrila nova zvijezda američkih televizijskih kuhinja, Rachael Ray.

U međuvremenu, Cindy McCain odmah je dala otkaz suradniku koji se bavio web stranicom i unio sporne recepte. Prevareni kuhari, jer riječ je o plagijatu tj. krivičnom djelu, prihvatili su stvar s dozom uobičajnog američkog pragmatizma, u smislu, "sve je dobro, dok se o nama govori". Rachael Ray pozvala je bračni par McCain da u njenom televizijskom programu zajedno pripreme piletinu s ružmarinom. Kathleen Daelemans je spremno izjavila da bi za nju bila velika čast pripremiti tunu s kupusom za nedjeljni ručak McCainovih ili barem objasniti gospođi Cindy izvoran recept.

Izvori slika: Google i Food Network

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.