Moj profil

Kad se mama igra - Mrazići od šišarki

Možda sam trebala napisati recept, ali ovo je zapravo ideja kako se poigrati zajedno sa djecom...i uživati

Pred božićne blagdane uhvati me napad marljivosti. Ne, nemojte misliti da onda sumanuto spremam kuću, mijesim, kuham, pečem...ne. Igram se. Moj petogodišnjak obično započne skupa samnom, ali mu pažnja brzo popusti i za tili čas se nađe sa nekom desetom zanimacijom, a ja ostanem sama za stolom i rezuckam, lijepim, savijam, odvijam...Neki dan sam na jednoj web stranici pronašla ove zgodne Mraziće, pa sam napravila par komada...za vrtić...i za svoju dušu...

Pa onda, krenimo.

Za ovu "rabotu" potrebne su vam šišarke, crveni papir (malo tvrđi), vata, malo crnog ili plavog papira i konfetice iz bušilice papira. Naravno, i škare i ljepilo, a ja naročito volim heftaricu.

Od crvenog papira izrežemo krugove, pa ih po sredini prerežemo da dobijemo polukrug. Savijemo ih u tuljak, zalijepimo na rubovima, ili još bolje, sheftamo. Na vrh tuljka stavimo "gombicu" od vate. Vatu, naravno, oblijepimo i oko rubova kapice. Od crnog papira izrežemo okice, pa još dodamo i konfetice iz bušilice. Od crvenog kartona izrežemo nasmiješena usta. Od istog tog crvenog kartona izrežemo i trake širine 5-6 cm, savijemo u valjak i zalijepimo. Dobili smo tijelo Djeda Mraza.

E sad, glava... Na šišarku zalijepimo gotovu kapicu, pa okice , pa nasmijana usta. Naravno, bijela brada je neizbježna.

Glavu postavimo na tijelo, i evo ga...gledam u nasmijano lice Djeda Mraza.

I dok se tako gledamo, Mrazonja i ja, i moje lice obasjava sretni osmjeh.

A moj petogodišnjak??

Pita mogu li mu sljedeći put napraviti Samuraja ❓

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.