Moj profil
Kako motati kiflice? - A da vam nadjev ne iscuri van.
Kako motati kiflice? - A da vam nadjev ne iscuri van.

Kako motati kiflice? - A da vam nadjev ne iscuri van.

1.3.2017.kitchnstories

Sigurno ste svi imali problema sa kiflicama, točnije sa samim motanjem kiflica. Donosim vam riješenje vaših problema. Uz fotografije na kojima imate korake pripreme, sigurno više nećete griješiti, i vaše kiflice će biti savršene.

Kiflice su nešto što se priprema oduvijek, i razlikuju se jedino po nadjevu i po receptu. Do sada sam vidjela razne recepte za kiflice, isto tako sam jako puno njih i pripremala, sve dok nisam pronašla savršeni recept koji je vrlo ukusan, jednostavan i ne oduzima mi puno vremena.

Kada sam recept objavila na svom blogu, došlo je do raznih pitanja, na koja sam se trudila davati odgovore. I slušajući ta pitanja, shvatila sam da mnogi ne znaju pripremati kiflice, što od samog tijesta, pa sve do punjenja. 

Smatrala sam uvijek da su kiflice nešto jednostavno što svatko može napraviti, no sve češće vidim da to nije tako, da sam zaista zaboravila da nismo svi isti i da se ne bavimo svi istim stvarima, uvijek sam mislila da bih trebala raditi kompliciranija jela i da bih trebala više eksperimentirati. No, nema smisla komplicirati. Naravno, nisu ni moje kiflice uvijek bile savršene, znala sam ih ponekad napraviti toliko tvrde, da više nisu ni bile jestive, i znale su mi iscuriti mnogo puta. Bio je kaos zaista, ali tu smo da učimo.

Želim vam reći da je jako bitno čitati recept i da je jako bitno pripremiti sve sastojke na jednu podlogu, prije same pripreme. Raditi kiflice po principu da u samoj pripremi pregledavate i tražite sastojke je vrlo zbunjujuće, zato je važno da su svi sastojci uz vas, i da čitate samo pripremu.

Jedan od najvećih problema je bio “Kako motati kiflice, a da nadjev ne curi van?”. Ovim putem ću vam objasniti postupak motanja kiflica, naravno sve sam obilježila koracima koji će vam biti vidljivi preko fotografije:

Kao što vidite, objašnjen vam je način rezanja tijesta. Ako kiflice radite po mojoj recepturi za MEKANE KIFLICE i ako pratite –> video recept, od ove količine tijesta ćete dobiti 16 kiflica.

Postupak motanja je vrlo jednostavan, važno je da dobro prekrijete punjenje, no odmah ću vam reći, nemojte jako stiskati tijesto jer zaista kada se to smota, nadjev nema gdje curiti.

I na samom kraju, dovoljno je da sve nježno zarolate, i stavite na pleh koji ste obložili sa papirom za pečenje. Za nadjev možete koristiti pekmez (marmelada), nutellu (lino-lada), čak se možete i poigrati sa nadjevom pa umjesto slatkih kiflica, možete raditi nadjev od svježeg sira, špinata  sl. 

Nemojte misliti da je ovo sve, pripremila sam vam dva recepta za kiflice koji su svakako provjereni, i iz priloženih slika u receptima možete vidjeti kako su kiflice jako ukusne i mekane.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.