Moj profil

Kozmetika za muškarce

Bili oni metro-seksualci ili ne, i muškarci žele imati lijepo, njegovano i mladoliko lice pa im sapun i voda više nisu dovoljni. Postali su kozmetički osviješteni pa preparati za mušku njegu niču kao gljive poslije kiše.

I muškarci žele da njihovo lice što dulje ostane mlado pa se svim raspoloživim sredstvima bore protiv bora. Bez sumnje, bili oni metro-seksualci ili ne, i muškarci su postali kozmetički osviješteni pa preparati za njegu muškog lica niču kao gljive poslije kiše. S pravom, jer muška koža, jednako kao i ženska, zahtijeva specifičnu, adekvatnu i pravovremenu njegu.

Muška je koža otprilike 20% deblja i čvršća od ženske te luči više masnoće i uspješnije čuva vlagu i stoga sporije stari. No, ona je zbog brijanja i mnogo opterećenija od ženske pa tako nakon deset brijanja muškarci ostaju "prikraćeni" čak za 1 mm kože na svom licu. No, bez obzira na razlike, za mušku kožu vrijedi isto temeljno pravilo kao i za žensku. Da bi koža lica i vrata što duže ostala zdrava i lijepa, treba je redovito ujutro i navečer, čistiti i tonizirati, a potom i njegovati preparatima primjerenima spolu i kronološkoj dobi.

U 20-im godinama koža muškarca prirodno je zategnuta, čvrsta i sjajna te joj je uz sredstva za osnovnu njegu potrebna još samo dnevna hidratantna krema. Naravno, muškarci koji misle na budućnost odabrat će hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom od štetnog djelovanja UV-zraka.U 30-im godinama i muška koža počinje polako, ali sigurno, gubiti svoju napetost, čvrstoću i sjaj, kako na licu tako i na vratu. Muškarcima u ovoj dobi primjerena je krema koja regenerira i usporava starenje, odnosno koja sadrži antioksidanse i zaštitni UV-faktor. U 30-im je i vrijeme i za kremu za područje oko očiju. U 40-im godinama produkcija lipida i kolagena slabi pa muškarce već muči opuštena koža, bore, podočnjaci i vrećice ispod očiju. Uz bazičnu njegu neophodna je hranjiva krema bogata sastojcima koji obnavljaju stanice kože, npr. retinol, vitamin E i silicij kako za lice tako i za područje oko očiju, ali i maska za lice. U 50-im godinama koža je sve suša, a znakovi su starenja sve očitiji pa ni muškarci nisu pošteđeni viška kože na licu i vratu, dubljih bora te izdajničkih smeđih mrlja. Spas treba potražiti u dnevnim i noćnim anti-aging preparatima koji revitaliziraju kožu i ublažavaju bore među kojima trebaju biti i serumi i pilinzi.

Autor slike: Martojo

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.